Hoppet om nytt guld för JIK lever – tog kontrollerad seger

Jönköping har under de tre senaste åren varit en maktfaktor på ungdomssidan i Sverige och dominerat sett till antal medaljer. Man har två raka guld att försvara och under lördagsförmiddagen tog man ett steg närmare Festen.

Många såg Jönköpings hemmamatch mot Marstrand/Kungälv som en av de mest solklara ettorna, sett till hur laget presterat både den här säsongen och föregående åren. Men för laget själva så behöver man ha en annan mental bild. – Jag tror inte att det var någon som hade tagit ut segern i förskott utan vi visste att det var hårt slit som skulle behövas för att vinna. Förberedelserna var precis som en vanlig match, säger Simon Karlsson från Jönköping till bloggen.

Den första perioden slutade med en 3-0 ledning, där man bland annat lyckades göra mål i ett av sina två powerplay. – Vi kommer inte upp i nivå och det var delvis mycket hawaii i första perioden men lyckas ändå trycka in tre baljor.

I den andra så gjorde gästerna ett försök, men närmare än 3-1 och 5-2 kom man aldrig och någon viss spänning blev det aldrig. – Jag skulle inte säga att det blev särskilt nervöst utan det var bara för oss att steppa upp och jobba hårdare för att öka på ledningen.

Den sista perioden kontrollerade hemmalaget och vann med 2-0 till sist. En period enligt gameplan. – Ja, vi går ut och stänger igen och rullar av mestadels av perioden.

Till sist vinner man alltså med 8-2, ett fullt godkänt resultat, men där nog många vet vilken potential som finns att plocka fram framöver. Vad tar då laget med sig? – Ett steg närmare festen och de stunder vi rullar boll och gör det vi ska.

Imorgon så möts Nykvarn och Warberg och just vinnaren där kommer Jönköping att få möta. – Jag vet inte riktigt, tror att det blir en jämn batalj där dagsformen avgör.