JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Sikström/Berlin: ”Han är JAS bästa målvakt”

Jätten RIG Umeå vann A-gruppen utan att förta sig direkt och nu väntar Stockholmslaget Bele Barkarby som får en lång resa uppåt i landet. Tobias Sikström, sistaårseleven på RIG och Beles Lukas Berlin säger följande inför söndagens drabbning.

Hur nöjda är ni med ert gruppspel och formen inför playoff?

Tobias: Vi har gjort ett stabilt och bra gruppspel där vi gjort vad som krävts av oss. Vi har tagit full pott vilket visar på en stark grupp. Samtidigt känner vi också att vi har en ännu högre nivå i oss än vad vi hittills visat upp i JAS.

Lukas: Gruppspelet har för oss varit lite upp och ner, vi har matcher där vi spelar riktigt bra för att sedan matchen efter göra en usel insats. Men nu i slutet när det verkligen har varit vinna eller försvinna har vi gjort grymma laginsatser och presterat på topp. Så formen just nu kan inte vara så mycket bättre.

Vad tycker ni om lottningen ni fått och hur bra koll har ni på ert motstånd?

Tobias: Jag har ingen större koll på Bele men det ända jag vet är att det är ett skickligt lag. Vi kommer behöva göra en bra prestation för att slå dem. Vi har lagt mest fokus på vårt eget spel då vi vet att om vi spelar på vår högsta nivå så ska det väldigt mycket till för att slå oss.

Lukas: e man kan säga om lottningen är väl att den var tuff, men gör man inte jobbet till 100% under säsongen så blir det en gruppetta vi får möta. Men samtidigt går man inte vidare till festen utan att ha slagit något utav dem bättre lagen. Dom enda man har lite koll på är väl spelarna som kommer från Stockholm, resten har jag personligen inte någon koll på alls men är säker på att våra tränare Lemker och Marcus har bättre koll.

Finns det något lag som får gälla som favorit enligt er?

Tobias: Jag tror att det kommer bli en jämn match men jag skulle säga att vi är favoriter till att vinna på söndag.

Lukas: Ja, RIG får stå som favoriter i denna match med tanke på deras individuella kvalitéer. Men vi gillar att slå från underdog sitsen.

Vem i ert eget lag bör man se upp med och varför?

Tobias: Det är svårt. Skulle kunna säga vem som helst men jag tycker Viktor Kastengren sett het ut. Han är JAS bästa målvakt så det kommer vara svårt att få hål på han.

Lukas: Går inte att nämna bara en i vårt lag, en underskattad spelare är däremot Victor Rydqvist som om han är på humör kan vända bort cho gå förbi vilken spelare som helst. Sen köttarlinan med ”Jeppe” i spetsetn och självklart bröderna Bengtsson som alltid hänger nån/några. Men det är kollektivet som ska göra det, vi är inget one man show lag.

Vad kommer avgöra matchen?

Tobias: Det som kommer avgöra matchen till vår fördel är våran fysik och att vi har tre femmor + spelare som alla kan avgöra matchen.

Lukas: Det som kommer avgöra är hur vi sätter vårt försvarspel och energin. Får vi upp energin i laget kan vi mycket väl bjuda på en bra och underhållande match där vi tillslut kliver av planen som segrare.

17200542_10154595760503655_1600635310_o

Under SDF-SM så återfanns flera av spelarna i samma lag. Imorgon ställs de mot varandra när RIG och Bele drabbas samman. Foto: David Rönnblom.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar