JAS-bloggen
Intervjuer

”Brunkers” segertåg fortsätter: ”En milstolpe för oss”

I H-gruppen så har det i slutändan tätnat till ordentligt där kampen om slutspel lever när vi har klivit in i sista omgången. Idag var det ett lag som såg till att ge sig själv bra förutsättningar inför slutskedet.

Mölndal/Frölunda har på den senaste tiden hittat formen. En match mot Lindås där man länge stod upp bra och till sist förlorade med 5-9, följt av en seger mot Pixbo. Idag ställdes man mot ett nytt tufft motstånd. – Jag ljuger ju om säger något annat än bra just nu, kändes riktigt bra att gå in mot Warberg med ”goa” matcher i bakhuvudet. Med tanke på våra förutsättningar med en träning i veckan i skithall så är det så jäkla gött att det funkar såpas bra nu, säger lagets kapten Hampus Björklund till bloggen.

Senast man mötte Warberg så var det bortaplan som gällde där man förlorade med klara 5-1. – Vi kom till Varberg med två tunga förluster bakom oss och jag själv ville egentligen bara spela av skiten där nere men efter första perioden känns det riktigt gött och vi tuggar på bra. Om jag inte minns fel så hade vi häng på dem hela matchen och fick en femma sista tio och då orkar vi inte riktigt. Det vi snackade om innan var framför allt att spela med glädje och slita som djur, lite våran grej numera. Mera behövdes inte!

Hemmalaget fick en fin start i Aktiviteten när man hade en 3-1 ledning efter 20 spelade minuter. – Många som möter oss förvånas ofta av våran gameplan, då den till största del går ut på att förstöra motståndarnas spel. Hört många gånger lag som gjort sina sämsta matcher mot oss men där vi egentligen spelar på deras svagheter och straffar dem på bästa sätt.

I den andra var man överlägsna – åtminstone om man ser till siffrorna. Man gick upp till hela 7-1 och såg ut att gå mot en klar seger. – Vi fortsätter egentligen bara tugga på och grisar rejält. Warberg tar en time och det gynnar nog bara oss egentligen, vi är få och tränat på mycket det senaste. Det förändrar ju ingenting egentligen då Warberg har hällt boll större delen redan och fortsätter bara så efter time.

Lite liv i matchen blev det dock när Warberg reducerade två gånger om i slutet av den andra perioden. Först via Sebastian Bengtsson och sen via Herman Andrén. – Vi var trötta i slutet och dem märktes, vi slappnar av lite mycket så det var skönt med paus därefter. Eftersom Warberg håller så mycket boll så glömmer man lätt vad det egentligen blev i andra. Vi sa det i matchen att ”vafan, vi vinner ju även denna med 4-2 så det är bara att fortsätta”.

I den sista perioden så kunde lagen hålla jämna steg och slutresultatet skrevs till sist till 11-5. – Självklart ska man ju aldrig vara nöjd men asså efter denna matchen får man leta lite extra länga på vad vi skulle kunna göra bättre. Jag själv kommer från två matcher innan och var rejält trött innan och andra i laget som varit sjuka hela lovet så är riktigt stolt över hur vi hanterar matchen idag.

Inte helt oväntat så var det en offensiv trio med Jonas Edlind, Daniel Emilsson och Tobias Lindroth som producerade framåt. En konstellation som under den här säsongen varit otroligt framgångsrika och stått för många viktiga mål. – Ja utan den femman så hade det ju inte blivit lika roligt på läktarn iallafall. Det är absolut inte den femman som spelar skönast i serien, men vem vinner matcher på det? Dem kör på och Danne (som idag står för sju poäng) kan löpa ifrån stort sätt vem som helst kan man alltid lite på. Frågade faktiskt Daniel om han var taggad innan och fick svaret ”Jag har käkat godis hela lovet och inte rört mig någonting, bättre kan det inte bli” haha.

I och med segern så ligger man på en tredjeplats i nuläget. Det gäller att Pixbo eller Warberg tappar poäng i sina sista matcher för att laget ska behålla den placeringen.  Denna vinsten var absolut en milstolpe för oss. När vi senast hade ett ”snack” om framtiden hade vi fyra matcher kvar och det fanns fortfarande stor chans till slutspel. Vinner vi alla fyra så var vi klara men tre räcker till att ha en stor chans. Vi gör en grym match mot Lindås (även om det blev förlust), Brunkar ner både Pixbo och Warberg så nu har vi en match kvar. Oavsett motstånd så måste vi ligga på topp, skulle kännas förfärligt om vi sumpade chanserna nu. Vi fortsätter bara köra på så ska nog detta gå vägen också.

16836016_1898635187036001_2379068971155180557_oStor glädje i Mölndal/Frölunda efter dagens seger. Foto: Martin Holmberg.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar