01-laget gör succé – klara för slutspel och potentiella gruppsegrare

I damernas B-grupp så har Täby FC IBK (inte att förväxla med Täby FC) stått för prestationer som nog inte många hade trott. Det unga laget med spelare enbart födda 2001 i princip, leder gruppen efter att ha spelat sina tio matcher.

För drygt två veckor sedan så tog man en tung skalp på hemmaplan när Hagunda/FBC Uppsala besegrades på hemmaplan med 6-3 i en typ av seriefinal där man efter det har kunnat förbereda sig inför nästa match. – Hagunda matchen var en match vi definitivt värda att vinna, så säger även resultatet. Efter det var det faktiskt bara en vecka med träning eftersom vi helgen därpå laddade för cup, Röda cupen, flickor svår (SM) där resultatet det blev guld. Efter en tuff helg väntades därefter vanliga träningar. För oss har det nog varit att mestadels ladda om och tänka på det som pågick just då. Och det är även därför jag tror resultatet gick våra vägar. Vi tog en sak i taget och satsade allt just i de tillfällena, säger lagets Julia Zachrisson till bloggen.

Under måndagskvällen så skulle laget spela sin sista match i gruppen. Då mot Storvreta på bortaplan där tabelläget talade för en klar vinst. – Vi alla visste att det var en viktig match att vinna. Eftersom det har en avgörande del i att komma etta eller tvåa i tabellen. Då vi självklart satsar på etta. Tabellen är just nu ojämn, eftersom vi har spelat alla våra matcher tillskillnad från några av de andra lagen så det var viktigt för oss och det var vi alla medvetna om.

Den första perioden blev mållös, trots att hemmalaget vann skotten med 12-10. – Det var måndagkväll, många kändes lite halv trötta och sega i kroppen. När matchen var igång var snacket på plan inte hundra, passningsspelet fick vi inte heller igång och Storvreta hade överlag mycket boll i första period och vi kom inte heller till speciellt många lägen. Anledningen till en mållös period måste vi faktiskt tacka vår målvakt, Tilde, hon räddade de farliga skott och lägen som de fick.

Andra gick istället i Täbys tecken. Laget gjorde periodens två mål, ett i powerplay där Zachrisson själv stod för båda. – Period två vart inte precis som vi velat, men lite mer åt vårt håll. Jag skulle säga att det var den period då spelet var som bäst under matchens gång. I PP, kände vi alla att vi behövde göra något bra och fokuset höjdes ett stepp och därmed snacket. Vi rullade boll och efter ett tag fick jag ett bra läge och satte den, och det kändes som en lättnad överlag. Efter det, rullade det på och när perioden var slut så ville vi alla spela av den sista tiden och åka hem med vinst.

Vad var prio inför den avslutande perioden? – Som sagt, mestadels att spela av matchen och säkra vinsten, att sätta något mål vore dessutom bra. En viktig del var också att inte låta Storvreta sätta sina chanser eftersom vi behövde vinna. Många kändes trötta och så vi gick ner på några spelare, för att försöka trumma upp tempot. Det stod trots allt bara 0-2! De sista tre minuterna tog dom ut målvakten och då fick vi alla lite mer spring i benen (många såg möjligheten till yttligare ett mål) och så vart det, ett rent läge med öppet mål. Skönt för oss alla, då var det inte heller många sekunder kvar så vi alla (även Storvreta) ville bara spela färdigt. Och matchens avslutades med en vinst i bagaget och stort tack till vår målvakt som definitivt räddade oss igår.

Laget har nu spelat sina tio matcher och placerar sig etta. Det enda laget som kan hota om gruppsegern är Falun, som har tre matcher mindre spelade men vid tre segrar så går man förbi Täby. Slutspelsplatsen är dock klar, då andraplacerade Hagunda/Uppsala inte kan gå förbi Täby. – Vi hoppas självklart på att hamna etta. Fast numera ligger det inte i våra händer, utan i Faluns. Vi har dessutom höjt tempot på träningarna och alla väntar nog på svar om hur det blir. Vi laddar för fullt till slutspelat, alla tjejer är taggade och satsar högt. Så oavsett vilket lag vi möter, så gör vi så gott vi kan och då brukar det gå vägen. Men frågan är, blir det RIG Umeå eller Ö-vik..?