JAS-bloggen
Intervjuer

Samarbetet fortsätter ge resultat – två vinster på samma dag

Samarbetet mellan Dalen/RIG Umeå ser fortsatt starkt ut och det är nog väldigt få som inte tror att laget kommer befinna sig när det vankas Innebandyfesten framöver i april.

Idag var det dags igen. Laget spelade två matcher, där man först ställdes mot Klockarberget för att sedan möta Ankarsvik. Med tanke på samarbetet så har laget möjlighet att ställa upp med två helt olika lag.  Jag tror inte att det var någon speciell uppdelning idag förutom att vi ettor från RIG spelade den sista matchen tillsammans med några Dalenspelare. Till vardags är det mest fokus att vi 00-or från RIG och de fem Dalenspelarna vi har tillgång till, får speltid då detta lag är mest till för oss. På RIG är JAS ettornas serie oftast och just därför är det vi som spelar JAS matcherna i första hand, säger RIG:s Kajsa Pettersson till bloggen.

För Kajsas del så gällde det idag spel i den andra match, den mot Ankarsvik på bortaplan. – Tankarna inför våran match idag var väl mest fokus på att ta tre poäng för att verkligen säkra kvalplatsen då vi visste att vid två vinster idag så var platsen vår.

Matchen blev inte särskilt spännande då gästerna redan efter den första perioden hade gått upp till stabila 0-4, där Kajsa själv hade stått för tre poäng. Hur lätt är det att behålla fokus då efter en sån fin start? – Jag tycker att vi började riktigt starkt i första och fick in välförtjänta mål, men i andra går vi ner oss lite tycker jag. Det finns risk till det om vi börjar starkt, men till tredje tycker jag att vi får tillbaka fokus och kan fortsätta att leverera så som vi vet att vi kan.

Till sist slutade matchen hela 0-12 och laget har hittills bara förlorat en enda match och har en imponerande målskillnad att visa upp. Överlag har det varit tal om att grupperna är för svag och det kan gälla även A-gruppen.  Jag skulle nog säga att jag tycker att våran JAS grupp är lite för svag. Det skiljer väldigt mycket mellan topplagen och bottenlagen, men jag har inte så bra koll på de andra serierna.

Vad kan ni ta med er till nästa match från denna?

  • Till nästa match tycker jag att vi ska fortsätta med den energi och lagsammanhållningen vi byggt upp i laget, men även vårt spel när vi spelar som bäst. Simpla pass med snabba tillslag och snabba beslut så tror jag att vi kan lyckas bra.

Slutspelsplatsen har i princip varit säkrad sedan ett tag tillbaka sett till försprånget man haft, men idag blev den alltså helt klar. Nu har man alltså möjlighet att lägga fokus på vissa moment som man vill förbättra. – Nu när vi vet att vi är klara för slutspel tycker jag att vi kan finslipa vårt boxplay, powerplay, 6-mot-5, frislag samt straffar. Alltså de saker som kan vara bra att ha intränade i ett slutspel eftersom målen där är viktiga och då gäller det att ta vara på varje chans!

16522768_10154500113898655_1543565611_n

Dalen/RIG Umeå IBF har all anledning att fira efter att man idag blev klara för slutspel. Foto: David Rönnblom.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar