Närmar sig slutspel efter ny skalp: ”Vi har matchen”

FBC Uppsala/Hagundas samarbete på DJ-sidan börjar falla allt mer och mer väl ut. När vi börjar närma oss slutskedet av gruppen så toppar laget tabellen i skrivande stund.

Under onsdagen så ställdes man mot Sigtuna/Arlanda på bortaplan. – Vi visste att det skulle bli en tuff match eftersom vi spelade jämt mot dem förra matchen. Men vi kommer med gott självförtroende från förra segern mot Mora, säger lagets Tilde Klermyr till bloggen.

Som Tilde säger så kom laget från en seger mot KAIS Mora och därinnan, ett kryss mot Falun på bortaplan. Har samarbetet börjat hitta mer och mer rätt? – Ja, det tycker jag. Det tog ett tag eftersom vi kommer från så många olika klubbar, men samarbetet blir bättre med tiden.

Laget fick en fin start och kunde gå in med ledning efter den första perioden. – Vi fick en tidig ledning med 0-1 och det känns som att vi har övertaget. Vi gör också ett till mål i mitten av perioden som skapar en bra känsla till andra perioden.

I den andra så kunde dock hemmalaget reducera, ett mål som då betydde 1-3. Dock visade gästerna ingen hänsyn och gjorde istället 1-4 kort därefter. – Vi fick en skada på Elin Johansson redan i första minuten av andra perioden vilket var tråkigt, men vi hämtar oss fort och gör 0-3. De kommer tillbaka med 1-3, men det känns som vi har bra kontroll på matchen.

Även 1-5 kom innan periodens slutsignal ljöd Uppsala/Hagunda hade ett fint läge inför den sista. Var det avgjort redan då? – Fyra mål går fort i innebandy, och vi pratar om att jobba hårt i försvaret och spela enkelt. Det är tre viktiga poäng att ta.

Till sist vinner man med stabila 6-2 där Tilde själv stod för lagets mål som betydde 1-6. – Sigtuna/Arlanda står upp bra, men vi har matchen och det är vi som får in bollarna. Vi jobbar hårt för varandra hela matchen och får mer självförtroende till matchen mot Täby.

Nu står man på 13 poäng och framöver stundar just Täby i en tuff match där man har chans att rycka ytterligare i toppen i en jämn serie. – Att möta Täby är alltid kul eftersom de är bra motståndare. Vi åker dit med en bra lagkänsla och siktar på en ny trepoängare som skulle ta oss ett steg närmare serievinst.