JAS-bloggen
Intervjuer

En av bloggens samarbetspartners – Tenaci: ”Vi är ju ganska färska”

Att dagens spelare testar olika material, byter blad och grepplindor stup i kvarten är ingen nyhet. Marknaden för material och utrustning blir allt större och större och fler produkter lanseras varje år.

En av de leverantörerna som kommit fram under senaste året är bloggens samarbetspartner, Tenaci, som tillverkar grepplindor som sitt största fokusområdet. Hjärnan bakom allt är Jens Larsson, pappa till Jönköpings tidigare U19-spelare, Jacob Larsson, som ger er bakgrunden till Tenacis uppkomst. – Jag var ju ganska nördig vad gäller material i innebandyn på 80- och 90-talet. Jag har slipat blad med sandpapper, borrat hål i blad etc. Efter spelarkarriären gick jag och funderade i många år på att hitta en bra grepplinda. Först försökte jag hitta leverantörer själv men till slut så anlitade jag en svensk kontakt i Asien som hjälper företag att hitta bra och seriösa leverantörer. När jag hittat det jag sökte så började vi (jag och mina söner, Tom och Jacob) diskutera med leverantören angående material, design, färger etc. Efter ett gäng prover hit och dit blev vi nöjda. Vi startade sedan upp företaget våren 2016, så vi är ju ganska färska, säger Jens till bloggen.

Det finns massvis med konkurrenter på marknaden, vad gör er linda unik?

  • Vi och spelarna tycker den är grymt skön. Bra grepp, lätt, ganska tunn och har en lång livslängd.

Sedan lindan smyglanserades under vårkanten 2016 så har det blivit ett allt mer och mer uppmärksammat varumärke. Vad är då nästa steg och mål i verksamheten? – Som gammal föreningsmänniska vill vi jobba med win-win-koncept mot klubbarna. Vi kan hjälpa dem ta fram egendesignade grepplindor, minimumorder är här 500 stycken. Klubben får en unik produkt som de kan sälja till sina medlemmar och tjäna 20.000:-. En del klubbar som tycker 500 stycken är för mycket, köper hem några hundra av våra egna grepplindor och säljer till medlemmarna, bättre än salami 😉 Grepplindor går ju alltid åt. Vårt mål är att bli en personlig och proffsig samarbetspartner till klubbar, cuper, camps etc.

  • Vi skänker även 1:- per såld grepplinda till Barncancerfonden, håller just nu på att sammanställa hur mycket det blev för 2016. Kul att kunna bidra till något gott. Hoppas kunna skänka stora belopp i framtiden!

Har ni några spelare ”knutna” till er som kör med era lindor? – På grund av att vi först kom igång till årets säsong så hann vi inte med att göra detta. Vi sponsrar några spelare här och där, bland annat Patrik Rokka (IBK Dalen) och Patrik Suchanek (IBK Dalen/tjeckiska landslaget). Vi håller på att titta över detta inför kommande säsong, viktigt att spelarna är bra ambassadörer, både på- och utanför planen. Helst vill vi hitta ett samarbete direkt med klubbarna. Ganska vanligt idag att man skriver avtal med flera olika leverantörer, sällan en leverantör är bra på allt.

Vart förutom er hemsida, var kan man köpa lindorna?

– Återförsäljare börjar nu höra av sig och vill sälja våra produkter. Nordic Floorball i Täby, Team Sportia i Motala samt Växjö Vipers säljer idag våra grepplindor. Vi har även en generalagent i Slovakien/Tjeckien. Fler länder är på gång, riktigt kul!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar