JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Mörck/Schörling: ”Krävs att man tar poäng varje match för att hänga med”

Värnamo står som hemmalag i dagens fight mot Åstorp, där lagen redan nästa helg kommer möta varandra på nytt. Värnamos Elin Mörck och Åstorps Moa Schörling säger följande inför dagens fight.

Er grupp är lite ryckig inledningsvis där lagen står på lite olika spelade matcher. Vad säger ni om er egen inledning?

Elin: Vi hade en bra inledning med jämna matcher mot bra motstånd. Dock var det synd att några lag drog sig ut då jag tycker vi fick en riktigt bra start.

Moa: Jag tycker vi har börjat bra men vi hade kunnat ta några fler poäng till om vi hade haft domarna med oss. Domarna har inte varit på vår sida i dessa matcher och vi hoppas att det blir bättre inför de kommande matcherna. Man ska inte skylla på domarna men ibland avgör deras beslut jämna matcher.

Ni kommer nu möta varandra två gånger på mindre än en vecka? Hur viktiga är just dessa matcher om man ser till tabellen?

Elin: Eftersom att det är väldigt jämt i tabellen så tror jag att dessa matcher kan vara rätt avgörande för förutsättningarna till vårens JAS-matcher.

Moa: Det är viktigt att vi är med från start och kan hålla i pressen i 60 minuter så att vi kan ta sex härliga poäng under detta dubbelmöte. Det är jämt mellan lagen och det krävs att man tar poäng i varje match för att hänga med.

Vad kommer krävas av ert lag för tre poäng?

Elin: Rätt inställning och gott humör både innan och under matchen. Vi är medvetna om att det kommer vara en tuff och jämn match mot Åstorp, därför är det viktigt att vi inte viker ner oss och att vi håller oss till vårt spel.

Moa: Från vår sida krävs det att vi håller oss till vår gameplan och kör ett stenhårt jobb i alla byten och att alla är på tå från början.

Vad vill ni bidra med från er backposition i dessa matcher?

Elin: Målet är att hålla tätt bakåt, att som back vara aktiv i även i anfallszon och ta jobbet i varje byte.

Moa: Från min egen position kommer jag bidra med att bibehålla snacket med dem andra spelarna, hålla tätt bakom oss och se till att göra ett stenhårt jobb på banan.

15239283_1200963236659019_178434195_n

En tuff bortamatch för svartklädda Åstorp stundar. Foto: Kennet Andersson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar