Heta mötet uteblev: ”Blev rätt avslaget i andra perioden”

Nykvarns IF fortsätter ånga på i F-gruppen och efter ”plumpen” senast där man bara fick med sig en poäng mot Ledbergs, så väntade ny match under fredagskvällen i Björkestahallen.

Man tog emot KFUM Norrköping, säsongens andra match mot just detta lag. –  Vi skulle gå för fullt från start med ett högt tempo och inte låta Norrköping styra spelet. Sen är det alltid noga att hålla sig kvar på planen mot Norrköping och inte dra på sig onödiga utvisningar, säger Nykvarns Sebastian Thorberg till bloggen.

Överlag så brukar just dessa fighter innehålla en hel del utvisningar och en del stökigheter. Denna kvällen bara ett fåtal utvisningar och en lugn match med andra ord. – Matchen blev rätt avslagen i andra perioden, tror de blev så när vi fick in några kassar.

Hemmalaget inledde bäst och hade 2-0 efter den första perioden. Målskyttar var Emil Berglund och  Gustav Granlöf. – Jag tycker vi fick matchen dit vi ville med några kassar men alla i laget vet om att vi inte kan sluta spela mot Norrköping då matchen lätt kan vända snabbt då. Så de gäller att köra på hela matchen och inte sluta kriga.

I den andra perioden växlade man upp och knappt halvvägs in i den, så hade man skaffat sig en 5-0 ledning. Avslaget? – Som sagt, det är aldrig avgjort när man möter Norrköping. Dom slutar aldrig kämpa och det gäller att vi också gör det hela matchen. Det märkte vi ju sist då Norrköping nästan vände.

7-1 inför den sista, hur gick snacket inför avslutningen?

• I sista gällde det ju att fortsätta spela som vi gjorde i de två första och inte släppa in dem i matchen.

Nykvarn vann till sist med stabila 8-3, en något ”enklare” resa än den man hade i premiären mot just KFUM som blev betydligt tuffare.  Jag tycker att alla i laget gör en grym match. Alla sliter hela matchen och har bra fart i spelet. Sen är det alltid skönt när man får några lätta mål och att vi gör mål på dom lägena vi får.

I toppen så kunde även FBC besegra Bergs IK med 11-1 under kvällen och avståndet upp till FBC är hela nio poäng, med en match mindre spelad. Fem poäng bakom Nykvarn, finns Linköping Ungdom. – Vi går fortfarande för vinsten i gruppen. Vi kommer göra allt för att slå FBC nästa match och sen hoppas vi att dom tappar poäng i nån mer match.