JAS-bloggen
Intervjuer

Knäckte topplaget – går för ny seger: ”Vi kan slå Åstorp”

K-gruppen har på senare tid redovisat ett par riktigt intressanta resultat där det förväntade topplagen inte riktigt stått upp som väntat. Ett lag som knäppte sina motståndare på nästan, det var FBC Engelholm.

Det var i veckan som Engelholm tog sin första seger, där man tidigare hade fem raka förluster. – Våra inledande matcher har varit okej spelmässigt med undantag av Höllvikenmatchen där de var det klart bättre laget. Det har varit matcher som har stått och vägt, men när det väl ska avgöras har vi inte räckt till och vi hade inte ett stabilt grundspel att falla tillbaka på och det har gjort till att det efter två jämna perioder har runnit iväg i tredje, säger Engelholms Gustav Stenberg till bloggen.

Laget man slog var topplaget FBC Helsingborg, där man till sist vann med tre mål efter resultatet 10-7. – Jag tror att de underskattade oss ganska rejält och speciellt med tanke på tabellen. Detta var något som vi pratade om innan matchen och som vi tog till vara på bästa sätt. Vi var väldigt stabila defensivt, täckte mycket skott och när sen läget väl kom var vi väldigt effektiva framåt. Matchen var väldigt jämn men när väl Helsingborg tog en 2+10 kopplade vi greppet och utnyttjade våra chanser. Efter det följde tre mål i öppen kasse och matchen var avgjord. Jag tyckte vi utnyttjade våra kvalitéer på rätt sätt och vann ändå rättvist.

Redan ikväll igen vankas det ny match, då möter man Åstorp, ett lag som kanske inte fått det att stämma fullt ut under inledningen. – Har inte helt koll på Åstorps trupp ,men vet att de värvat in en del nya inför säsongen. De kanske inte har fått det att stämma än som ett lag, men där finns mycket kvalité hos Åstorp och de är väldigt skickliga individuellt. Det kommer troligtvis bli en jämn match med mycket chanser eftersom båda lagen spelar med mycket fart.

Stenberg anser dock att Åstorp är favorit, men varnar samtidigt. – Favoriter skulle jag nog ändå hålla Åstorp som om man ska kolla på tabellen men kan vi slå Helsingborg så kan vi slå Åstorp.

Vad kommer krävas för tre poäng mot Åstorp?

  Det kommer krävas att alla femmorna presterar som de gjorde mot Helsingborg och inte visar nån respekt. Det var en stark laginsats senast och jag tror vi kan ha en bättre lagkänsla i Engelholm än de flesta andra eftersom vi inte är ett hopplock av spelare med olika moderklubbar utan nästan alla i laget har spelat med varandra sedan de varit små och känner varandra väl.

Är det någon gubbe som du tror kommer kliva fram?

– Jag tror att Emil Sjöstrand kommer bidra extra mycket idag, Han är inne i ett bra stim o kommer bli viktig som den kapten han är.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar