Räddad poäng efter sen upphämtning: ”Känns som två tappade poäng”

I Linköpingstraken finns det flertalet lag som deltager i JAS. Ett av dem är IBK Linköping Ungdom, laget som i just dessa sammanhang får ses som ”lillebror” till FBC Linköping, det favorittippade laget. Laget har dock inlett mer än godkänt och skuggar just FBC i toppen, det enda lag man förlorat emot.

Under fredagskvällen spelade man sin femte match, då mot Bergs IK. För Max Fredriksson, som kom just till Linköping Ungdom från Bergs, så var det bekanta ansikten. – Känslan inför matchen var sådär, kändes som en träning ungefär eftersom att man känner alla i andra laget, säger Fredriksson till bloggen.

Bergs har tappat flertalet tunga pjäser inför den här säsongen och har gått tungt. Såg man till tabellen så var det just Fredrikssons lag som fick gälla som favoriter inför. – Inget man tänkte på eftersom vi visste att berg är ett bra lag med många duktiga spelare.

Och det var just hemmalaget Bergs som ledde efter den första perioden, en jämn och tight period där man hade gjort det enda målet. – Berg kommer in i matchen mycket bättre än vad vi gör, känns som om de var mycket mera taggade och spelsugna så det var nog därför de får in första målet.

Den andra perioden innehöll flertalet utvisningar, bland annat tre stycken för protest mot domslut. Samtidigt var båda lagen ineffektiva i målskyttet och 2-0 kom istället för Berg strax efter boxplay.  Domaren hittade några konstiga utvisningar för båda lagen. Det var ganska svaga powerplay från både oss och dem, men skulle vilja säga att Bergs målvakt, Viktor Ljunggren räddade många bra lägen som vi fick i powerplay.

2-0 underläge inför den avslutande perioden för Linköping med andra ord. Ett tufft utgångsläge där man dock hade planen klar inför den sista. – Det vi sa i periodpausen var att få mer avslut på mål och inte kladda med bollen, mer bolltempo och bättre snack.

Väl där så kunde Fredriksson själv reducera halvvägs in i perioden, där han några minuter tidigare suttit utvisad för slag. Kvitteringen kom den också, när klockan stod på 18.25 och på nytt var det Fredriksson som stod för målet, denna gången i powerplay. – Det som var bättre var snack och mer tempo från våran sida, kändes som vi bara lallade i första och andra perioden och sen blev taggade igång inför sista.

En poäng till sist efter en upphämtning. Känns det som att ni tappar två poäng eller vinner en?

• Det känns som vi tappar två poäng, enligt mig hade vi bättre och fler lägen som vi borde sätta dit men deras målvakt storspelade.

Någon i ditt lag som förtjänar lite extra beröm?

Skulle vilja ge lite extra beröm till Joel Berbres med en fin assist och hårt jobb!