JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Ohldin/Bergendahl: ”Alltid kamp om tre poäng”

Matcherna mellan Partille-Lerum brukar alltid innebära ett slags derby, men på DJ-sidan har just de matcherna kanske inte hunnit få den typ av karaktär än. Ikväll ställs de mot varandra i JAS för första gången och Partilles Amanda Ohldin och Lerums Anna Bergendahl säger följande inför matchen.

Två matcher spelade, en förlust och en seger. Vad säger ni om er inledning?

Amanda: Efter en svagare insats första matchen tycker jag att vi lyfter vi oss ordentligt till andra matchen och spelar bra!

Anna: Jag var inte med mot Lockerud utan bara mot Fristad då vi hade division ett match samtidigt, så kan inte säga så mycket om matchen mot Lockerud. Men däremot seriepremiären mot Fristad gör alla femmor i laget en riktigt bra insats och det är så vi ska spela mot Partille.

Denna match klassas ju självklart som ett derby. Hur mycket ”derbykaraktär” finns det över matchen, hur mycket rivalitet?

Amanda: Jag känner ingen rivalitet mot Lerum, men det är ju självklart alltid kamp om tre poäng.

Anna: Vi har faktiskt inte haft så mycket med Partille att göra under åren som juniorer. Därför har inget av lagen en jättebra koll på varandra vilket gör att det inte blir så mycket derbysnack. Sen vet jag inte vad som stämmer, om Partille slagit ihop sig med Göteborg eller om många Göteborgstjejer har bytt till dem. Oavsett vad som stämmer så förstör det derbykänslan lite.

Ser ni själva att något lag borde bära favoritskapet i den här matchen?

Amanda: Själv tänker jag inte så mycket på det jag kör mest match för match, men om någon ska väljas får jag nog säga Lerum efter deras inledning!

Anna: Jätte svårt att säga som sagt eftersom vi inte har mött Partille förut. Men jag tror det kommer bli en fartfylld match där båda lagen får visa vad dem kan.

Vad är det i ert spel och er gameplan som gör att just ni kommer ta tre poäng?

Amanda: Svår fråga men vi har bra försvar och effektiviteten i anfallsspelet borde lossna efter två målfattiga matcher i inledningen!

Anna: tre poäng? Vi har tre jämnstarka femmor som alla har olika styrkor. Sen har vi en väldigt bra lagkänsla och tillsammans med våra tre underbara tränare höjs alltid lagets energinivå vilket ni kommer se på planen. Lite svårt att sätta ord på vad vi gör när vi lyckas, det får ni se imorgon.

Vem bör man hålla ett extra öga på?

Amanda: Anna-Vera Nystås i Partille och Sandra Hawerman i Lerum.

Anna: Jag tycker ni ska hålla ett extra öga på vår otroligt starka center Sofia Brydolf och hennes otroligt bra spelförståelse.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar