JAS-bloggen
Intervjuer

Nära att ta poäng av favoriten: ”Tar med oss första halvan”

KFUM Norrköping var ett svårspelat lag under fjolåret och allt som oftast bjöd man på massvis med mål och spänning. Den här säsongen ses man på nytt som en utmanare till slutspelsplatserna i F-gruppen.

Väl i F-gruppen har man efter den inledande förlusten hemma mot Nykvarn, följt upp med två segrar mot Bergs samt Solfjäderstaden, innan man ställdes mot FBC Linköping under tisdagskvällen. – Vi hade en väldigt bra känsla inför matchen. Som alltid när vi möter Linköping är det taggat inför match då det finns en viss rivalitet lagen emellan med tighta matcher genom åren, säger lagets Adam Magnusson till bloggen.

FBC Linköping var just ett av de två övriga lagen som gjorde KFUM sällskap i slutspelet förra året och man känner till varandra väl. – Vi visste att Linköping är väldigt individuellt skickliga, speciellt i anfallszonen och därför låg mest fokus på försvarsspelet. Vi visste att vi skulle vara tvungna att ta vara på de lägena vi skulle få.

Och en fin start fick man. Ledning med 1-2 efter den första perioden där Magnusson själv stått för ett mål och en assist. – I den första perioden spelade vi riktigt bra och vi kunde känna hur frustrerade Linköping var över hur matchen såg ut, samtidigt som vi lugnt kunde gå in i andra perioden med spel i 5-mot-3 som tillkommer just på grund av deras frustration.

Just spelet i powerplay tog man till vara på i den andra perioden och gjorde tidigt 1-3. Perioden slutar dock 1-1 då Linköping kunde reducera till sist. Ledning inför den avslutande perioden med andra ord. – Vi leder efter två perioder främst på grund av att vi är mycket effektivare än dem. FBC hade svårt att ta sig in i de farliga ytorna och vi kontrade in två bollar i första. Det känns som att vi defensivt jobbar extremt bra för varandra inledningsvis.

Just reduceringen kom i slutskedet i den andra perioden via Oskar Seth. En större ledning inför den sista perioden, kunde förändrat utgången. – Definitivt, vi hade även ett bra läge för ett 4-1 mål innan deras reducering. Istället för en trygg ledning inför paus, så kunde Linköping vinna momentum genom ett sent mål. Utan det målet tror jag att matchen hade sett annorlunda ut.

I tredje perioden så la dock hemmalaget in en extra växel. Man kvitterade tidigt och kunde därifrån sedan gå upp till en 6-3 ledning. – Anledningen till att vi tappar väldigt mycket är på grund av våra trötta ben som fick spela mycket i försvarszonen och jaga boll. Extra jobbigt blev det på grund av att vi spelade med två femmor hela matchen. Då kunde istället Linköping visa hur duktiga dom är.

Förlust med 7-4 till sist. Tycker du att ni kan ge er godkänt och ta med vissa saker, eller vad blir betyget?

– Vi tar främst med oss första halvan av matchen. Förväntningarna innan matchen var nog en Linköpingsvinst från de flesta och därför ska vi inte stirra oss helt blinda på slutreslutatet. Jag tycker vi får godkänt men det är klart det hade varit ännu skönare med en vinst!

1191131

Olle Abrahamsson och hans KFUM fick till sist ge sig mot vassa FBC Linköping. Foto: Ulrika Lindström. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar