JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Karlsson/Josefsson: ”Alltid speciella matcher”

Jönköping tar emot Hovslätt i Jönköpings idrottshus, en match med derbykaraktär där flera av spelarna känner till varandra och även gått emellan klubbarna. JIK:s Simon Karlsson och Hovslätts Simon Josefsson säger följande inför kvällens match.

Ni har hunnit med lite olika antal matcher i starten. Vad tycker ni om just er start?

Simon K: Jag tycker att våran första match var helt okej. Vi vinner med 14-1 även om inte spelet var det bästa.

Simon J: Tycker vi har börjat hyfsat. Spelet har inte varit på topp, men vi har fått med oss tre poäng från alla matcher hittills så vi är nöjda.

JIK-Hovslätt är numera en match som allt som oftast återfanns i JAS-gruppspelet. Finns det någon viss rivalitet lagen emellan?

Simon K: Efter förra årets resultat vill vi självklart vinna i dag.

Simon J: Det är alltid kul att vinna mot JIK men vi brukar oftast vara underdogs inför matcherna. Blir alltid speciella matcher eftersom man känner många i det andra laget. Brukar vara mer snack runt dessa matcher vilket är kul.

JIK ser många som favoriter i gruppen, men även en kandidat till Festen. Är det någon som finns med i tankarna när ni äntrar planen i denna matchen?

Simon K: Nej, vi tar en match i taget.

Simon J: Det finns alltid i bakhuvudet att dom är bättre än oss på pappret, men väl ute på planen ska vi bara försöka spela vårt spel. Vi har ingen press på oss.

Vad tror ni på för matchbild och vad blir nycklar?

Simon K: Jag tror att vi kommer att ha mycket boll. Nyckeln till att vinna blir att ha tålamod och förvalta våra lägen vi får.

Simon J: Jag tror att JIK kommer äga mycket boll och vi får försvara oss. Nycklarna blir att vi sätter försvaret, inte tar några utvisningar och är effektiva i offensiven.
img_2425
Får rödklädda JIK fira ikväll igen? Foto: Mats Roman. 
//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar