JAS-bloggen
Intervjuer

Favoriten inledde med seger: ”Vi hade bra kontroll”

RIG Umeå ses som en av de stora favoriterna i år och efter guldet man tog med 95-kullen, har det gått tyngre. Ut i slutspelet året efter och förra året tog man sig dock till Innebandyfesten, men där fick man istället spela om de nedre placeringarna istället för om de ädla valörerna.

Under tisdagskvällen så inledde man mot hemma mot Wibax Patriots där man vann med hela 10-2 till sist. – I helhet så tycker jag vi gör en bra insats hela laget, vi släpper inte till för mycket bakåt och vi skapar mycket framåt. Det kändes som vi hade bra kontroll hela matchen, säger RIG-spelaren Lukas Sjöblom till bloggen.

Gruppen liknar den man hade under fjolåret, men just Wibax är en ny bekantskap för detta året. – Vi hade inte bra koll alls på hur Wibax skulle vara eller hur dem skulle spela.

Redan lite mer än halvvägs in i den första perioden så hade man skaffat sig en stabil ledning och sett till att ta bort den lilla spänning som fanns från början. Avgjort vill dock Sjöblom inte säga att det var. – Avgjord trodde vi aldrig så tidigt in i matchen, vi visste att det var mycket kvar att spela så vi tänkte väl mera att vi har kontroll på dem och fortsätter vi göra det vi ska så vinner vi.

Vad tycker du ni kan ta med er till nästa match?

– Det vi ska ta med oss från matchen är framförallt den energin vi hade i laget. Det var alltid lika energifullt vid varje mål, och alla grabbar pusha på varandra skit bra!

Sjöblom själv var en av matchens hetaste, om inte den hetaste. Han stod själv för hela sju mål och visade att målsinnet finns där. – Jag vet att om jag får många bra passningar så brukar det bli nått mål, och nu kändes det som jag hittade bra ytor så jag kunde få bra passningar också.

För de nya 00:erna på RIG var det första matchen i Juniorallsvenskan, just då i RIG tröjan då flera av dem spelat JAS i sina tidigare klubbar. – Det är en väldigt stark årskull, de flesta känner varandra sen tidigare och man märker att dem spelat ihop tidigare, dem hittar varandra skitbra och skapar mycket. Jag tror att med deras rörelse och passningsspel så kommer dem att producera mycket i år.

14614275_10154125239693655_1154705_o

Wibax hann inte med i svängarna när Sjöblom och hans blåklädda RIG ökade tempot i premiären. Foto: David Rönnblom. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar