JAS-bloggen
Intervjuer

Pixbo höjde sig: ”Vi tror på det hela tiden”

Pixbo fick ett ordentligt uppvaknade under helgens premiäromgång för laget i Juniorallsvenskan när man förlorade borta mot Zenith/Öckerö med uddamålet. Under tisdagskvällen var det dags igen när man tog emot Warberg hemma i Wallenstamshallen, ett förväntat toppmöte.

I den fighten gick det betydligt bättre och laget vann med stabila 5-2 och tog därmed sina första poäng. För Warberg så var det dock andra raka förlusten, men med tanke på det tuffa inledande spelschemat så lär det lätta så småningom för det blåklädda laget. – Rolig match med bra tryck på läktaren. Bra fart och mycket kontringar, säger Pixbos William Lindström kring tisdagskvällens match.

Som det nämndes ovan, lagets första tre poäng och en betydlig uppryckning jämfört med helgens match där Warberg på pappret ska vara ett tuffare lag att möta än Zenith/Öckerö. – Det viktigaste som vi ska ta med oss är våran inställning, vi kämpade som ett lag i sextio minuter och alla ville verkligen vinna!

Skönt att ha en match såpass tätt inpå för att få en snabb revansch?

  • Absolut, det gjorde laget lite extra revanschsugna.

Inför den andra perioden låg man dock under med 0-1 efter att Warberg tagit ledningen genom poängsprutan Joel Birgersson. Väl i den perioden så vände man på steken och den vann man tillslut med 3-1. – Vi tror på det hela tiden och vi fortsätter jobba stenhårt i defensiven och tillslut trilla bollarna in.

För Lindström själv så var han delaktig i fyra av målen med tre passningspoäng. Lindström som är en av lagets äldsta och mest rutinerade spelare och som fått chansen att bära kaptensbindeln denna säsongen.  Det är alltid kul och få göra lite poäng. Har varit skadat ett tag så det känns skönt att komma tillbaka och få göra en såpass bra match. Det är en kul och intressant uppgift att få vara kapten och leda laget, nu när det är sista JAS året för mig så är det viktigt att jag tar mycket ansvar och visar rutin. Även att jag höjer våra nya unga spelare.

Någon du vill lyfta lite extra?

– Nummer 2, Oscar Weissbach, född 00, var grym i defensiven och stänkte även dit en i borte kryss!

6274901

Lindström, här i JAS-elit cup, har ett tungt ansvar i år som kapten och en av lagets äldsta. Foto: Daniel Sannerholm.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar