JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Wessman/Eidstedt inför Jönköping – Hagfors

Ni slutade båda som gruppsegrare. Vad tycker ni om ert genomförda gruppspel?

Isak: Är rätt nöjd med gruppspelet vi gjorde det vi skulle och vann gruppen, men så hade vi matcher vi inte kom upp i standard som blev onödigt jämna.

Filip:  Vi vann gruppen och det är egentligen det viktigaste. Skulle säga att vi inte har nått våran bästa kapacitet än. Vi har egentligen bara spelat en riktigt bra match och det var mot Östra. Så det finns mycket mer vi kan få ut av laget tycker jag.

Hur ser formen ut i laget och även eran egen form?

Isak: Tycker laget känns stabilt och att vi har flera matchvinnare som är i form. Min egen form är bra, fått mer förtroende i div 1 men JAS-gruppspelet har gått tungt om man kollar poäng.

Filip: Formen är rätt bra just nu. Vi vann senast mot Östra med 6-0 och alla punkter i spelet fungerade perfekt, dock så var det ett tag sedan vi lirade ihop.

Formen själv känns la sådär. Vissa matcher så fungerar allt men ibland stämmer inget.

Ni stötte på varandra i slutspelet redan förra säsongen, då vann Jönköping. Vad minns ni av det mötet?

Isak: Vi mötte ett alldeles för bra lag, vi ställer upp i försvar och försöker hålla dom utanför vilket inte funkade hela matchen, spelade inte speciellt mycket den matchen men känner att vi har större chans detta året.

Filip:  Kom ihåg att Hagfors försökte att spela tajt defensivt och kontra. De orkade första perioden men sedan så hängde de inte riktigt med och vi kunde ganska enkelt vinna matchen utan att oroa oss.

Vad tror ni kommer bli nycklarna under matchen för att nå avancemang?

Isak: Lagmoral,Roy (materialare) i bästa form, en bra dag och en vass målvakt.

Filip: För att nå ytterligare avancemang så behöver alla spelare ha en bra dag och få igång lagmaskinen. Om vi får det så känns det som att det ska mycket till för att slå oss.

Om ni skulle få pusha lite extra för någon speciell spelare som ni tror kommer leverera. Vem?

Isak: Joel Fallberg, som skadade sig efter ca 10 minuter förra matchen så han är revanschsugen.

Filip: Adam ”Hjalmaaa” Hjalmarsson tror jag kommer kliva fram och leverera ordentligt. Nu när datorn har åkt hem till Tranås så tror jag att han kommer igen efter att ha varit under isen under en längre tid.

Till sist, vad tror ni på för matchbild?

Isak: Tror Bollinnehavet kommer vara jämnt fördelat under matchen och individuella prestationer kommer avgöra detta.

Filip: Jag tror vi kommer ha mycket boll och trycka ner Hagfors mer och mer desto längre matchen går. Tror det blir ganska jämt på tavlan.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar