JAS-bloggen
Intervjuer

Försäsongskoll med Gamla Stans IBK

Vi fortsätter följa upp lagens försäsongsupplägg, nästa lag på tur är Gamla Stans IBK, en av årets stora överraskningar föregående säsong när man sånär nådde slutspelet i slutskedet. Även klubbens A-lag skördade framgångar när man nådde divison ett och Gamla Stans IBK är en otrolig spännande förening. Amir Chehrehnegar, spelade tränare i A-laget, som även stöttar upp i JAS-laget vid behov är den som ger oss svaren.

När drog ni igång försäsongen och hur länge beräknas den hålla på?

Vi drog igång helgen 9-10 maj och vi räknar med att vi köra ända fram till seriestart.

Vilken mängd pass kör ni och hur ser upplägget ut rent generellt?

Framförallt är det fys delen vi kör just nu och jag räknar med att vi blir rätt ner tränade en stund framöver. vi tränar 5 pass i veckan, uppdelat med fys och innebandy.

Vilka områden kommer fokus ligga på under försäsong för att vara optimalt förberedda inför kommande inomhussäsong?

En bra grund och sammanhållning kommer ligga i fokus framförallt vi ska bilda Ett lag och samtidigt ha kul undervägs. Detaljer i femmor som dom får jobba på.

Vad anser du vara det viktigaste som en försäsong ska innehålla?

Träningsvillig trupp som vill utvecklas både på och utanför planen. Sen är alla olika så man måste titta mycket extra på vad just den spelaren behöver för att bli bättre.

Sett till er egen försäsong, vad tror du att ni gör ”bättre”‘ än många andra lag?

Framförallt att vi gjorde våran trupp klar tidigt, så att vi kunde fokusera på att utveckla laget. Sen kör vi innebandy + fys och det får vi igen under säsongen. Vi sätter femmor väldigt tidigt och det ger killarna god tid att känna varandra och utveckla varje femma i mer detalj.

Vi kommer följa upp ytterligare ett par lag under den kommande veckan med samma tema då vi just nu är inne i försäsongstider. Förslag på andra artiklar? Kommentera gärna isåfall!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar