JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Slutspelsguide – Jönköping

Regerande mästarna Jönköping vill säkerligen försvara sina dubbla guld man har med sig, men det kommer bli tufft i Växjö. Laget är säkerligen bekant för många, men läs på lite extra här!

Vägen till Festen:

I och med fjolårets dubbla guld så medföljde en automatisk press på Jönköping inför årets JAS, trots att man lottades in i en ganska tuff G-grupp. Samtidigt som flertalet av nyckelspelarna fick stort förtroende i föreningens A-lag, så var det en relativt svag inledning av gruppspelet för laget. På de tre första matcherna, förlorade man två matcher och segern i omgång femma, hemma mot Vöikers var av ytterst viktig karaktär.

Den fortsatta vägen var inte spikrak, kryss mot både Hovslätt och Kalmarsund när serien vände och det är de dubbla segrarna mot Vöikers och Fagerhult, som till sist lägger grunden till att man avancerar och till och med vinner gruppen, vilket får ses som en styrka i slutändan, trots ett relativt svajigt gruppspel.

När det väl vankades playoff så skulle Jönköping ställas inför ordentliga utmaningar. Först mot Lockerud, där man tog revansch sen sist och avancerade på straffar och därefter hemma mot Åstorp, där man vann med uddamålet. Just dessa matcher, visar att laget har en riktigt hög potential och att Jönköping är ett lag som har på Festen att göra, inga tvivel om det.

Bäste poängplockare: Otto Weidman, 46 poäng på 15 matcher

Mest utvisade spelare: Simon Hedin, 8 minuter

Nyckelspelare: Otto Weidman – Den här killen är vass, ruggigt vass, så enkelt är det. Navet i lagets förstafemma som ska producera och nio poäng på två playoffmatcher, visar att han kan kliva fram när det gäller. Tvåvägscenter som är komplett i sitt spel och som jag nästan redan nu, är en av 3-4 centrar som kommer ta plats i kommande U19.

Tränarkommentar, Francisco Haraldsson:

Varför har ni tagit er till Festen och vad ska ni visa upp där?

– Vi är nog i innebandyfesten mestadels nog för att vi har en konkurrenssituation som gör att vi pressas framåt något så otroligt hela tiden på gott och ont. Sen tycker jag att vi har varit individuellt skickligare än våra motståndarna vi har mött. Våra spelare har som oftast vunnit matchen i matchen mot sin motståndare och när det väl ska avgöras så har vi dragit fördel av det. Sen finns det mycket kvar att hämta av oss tror jag. Personligen känner jag att vi inte har spelat vår bästa innebandy än och den vill vi ta fram nere i Växjö så får vi se vart det leder.

Vem ska man hålla ett extra öga på?

– Jacob Larsson är väl en spelare alla ska ha koll på. Stark i hörnen, fin räckvidd och förmågan att alltid stå spelbar när det vankas målchanser.

Foto: Mats Roman.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar