JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Slutspelsguide – Kalmarsund

Jag tippade ner Kalmarsund två gånger om, men oj så fel jag fick. Laget har motbevisat mig och tagit sig till Festen efter starka insatser. En ny bekantskap för många och här får du lite bättre koll på det blåklädda laget!

Vägen till Festen:

Lottades in i en tuff G-grupp, där man slogs med lag som Jönköping, Fagerhult, Vöikers och Hovslätt. Redan i första matchen tog man en tung skalp när man slog JIK och man följde upp med flertalet starka resultat under hösten. Under våren såg man till att vinna rätt matcher, bland annat mot Fagerhult hemma och när just Fagerhult förlorade mot JIK i sista omgången, så var tredjeplatsen klar.

I den första omgången mötte man Helsingborg på bortaplan, där bloggen hade tippat på en relativt klar etta, men ack så fel jag fick. Matchen var jämn i två perioder, men i den tredje så vann man med hela 0-6, vilket skrev resultatet till 4-10. Imponerande!

I nästa runda stötte man på nytt på Vöikers, som man förlorade två gånger mot i gruppen. Jag tippade på nytt emot laget, men fick fel igen. Verkar funkat som tändvätska. När Vöikers gjorde 4-5 i den tredje perioden såg det tungt ut, men efter två snabba mål, så hade man istället en ledning och kunde därmed säkra avancemanget. Att Kalmarsund blev ett lag i Växjö får ses som en skräll, men med den vägen man tagit dit, så är man mer än välförtjänta av den platsen.

Bästa poängplockare: Oskar Andersson, 39 poäng på 15 matcher
Mest utvisade motståndare: Simon Lindström, 17 minuter

Nyckelspelare: Alex Vult Von Stejiern – Bidrar med en del poäng, men framförallt med en kraft i det offensiva spelet. Jag tror att inte att Kalmarsund kommer äga så mycket boll i sina matcher och att då ha någon som kan se till att få fast boll för att kunna etablera lite, blir ovärdeligt.

Tränarkommentar, Morgan Nyberg:

Varför har ni nått Innebandyfesten och vad ska ni visa upp där?

– Anledningen till att vi nått innebandyfesten beror på en total laginsats. Vi har satt detaljerna, framförallt i vårt försvarspel spel och med det har vi ett vasst anfall med flera spelare av matchvinnaretyp. Viljan att vinna har blivit större än rädslan av att förlora helt enkelt.

Vem ska man hålla ett extra öga på i ert lag?

– Kika in Adam Nilsson, lillebror till Kim Nilsson, vilket avspeglar sig i hans spelstil, En super begåvning som gör i princip vad han vill på planen, samtidigt som han visar stor ödmjukhet.

Lillebror Nilsson har en offensiv nyckelroll. Foto: Jonas Kihlman.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar