JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Slutspelsguide – Salem/Telge

Salem/Telges samarbete har givit utslag och laget har via D-gruppen och playoff, tagit sig till Innebandyfesten. Här får ni bättre koll på det nykombinerade laget!

Vägen till Festen:

Samarbetet mellan de två föreningarna, blev succé direkt. En spännande blandning av mer rutinerade namn i form av Ahlroth och Broberg i kombination med flertalet duktiga talanger födda 00, bland annat Hampus Ahrén som kom från Nykvarn. I den tuffa D-gruppen såg man till att ta en andraplats bakom Djurgården. Efter förlusten mot Huddinge, såg man till att avsluta starkt, där man bland annat slog Farsta med hela 8-1. Lagets andra förlust, den kom tidigare under säsongen mot Djurgården.

I den första playoffrundan stod KFUM Norrköping för motståndet, en match som innehöll horribelt mycket utvisningar och som Salem/Telge vann med hela 17-5. Ett resultat som inte borde höra hemma i ett JAS-slutspel, men då man inte sett matchen, så är det svårt att dra alltför stora växlar.

I omgång två, blev det något roligare när man gästade Nykvarn, extra speciellt då många spelare i Salem/Telge, kom från just Nykvarn. Just dessa fick fira mest och segern med 2-7, imponerar enormt, där undertecknad trodde det skulle bli tuffare. Nu ska det bli spännande att se hur man kan prestera under Innebandyfesten med all den ungdomliga kvalitén man har i laget.

Bäste poängplockare: Kevin Haglund, 57 poäng på 18 matcher

Mest utvisade spelare: Jacob Kauppinen, 16 minuter

Nyckelspelare: Jacob Kauppinen – Bland all offensiv kraft i Haglund, Ahlroth, Ahrén osv, så behövs även defensiven stärkas upp. Kauppinen är en av lagets mest meriterade backar, född 1998, som testat på spel i allsvenskan. Kraftfull back med bra storlek, som även utgör ett offensivt hot. Lär bli viktig när det vankas tufft motstånd.

Tränarkommentar, Nicklas Hedstål:

Varför har ni nått Innebandyfesten och vad ska ni visa upp där?

– Tycker vi växt som lag under säsongen. Några spelare som kommer från olika håll som vi fått ihop till en riktigt bra lagmaskin vilket våra tre storsegrar på slutet mot Farsta,Norrköping och Nykvarn visar.

Vem ska man hålla ett extra öga på i ert lag?

– Jojjo Ahlroth. Fantastisk både på och utanför planen, en tränardröm. Framtida SSL- stjärna.

Salems offensiv blir något att beskåda under Innebandyfesten. Foto: Christin Holm.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar