JAS-bloggen
Intervjuer

Favoriten hamnade i brygga – vände och vann

Djurgården klev in i matchen mot Örebro som en relativt stort favorit, där både bloggen och flertalet andra hade tippat hemmalaget som segrare. En viss press alltså, där matchen blev otroligt tuff i slutändan. – . Vi möter alla motståndare med största respekt. Vi vet att vi har kvaliteter att vinna över alla lag vi möter men att det krävs att vi är ödmjuka och arbetar hårt. Den största pressen är den vi har på varandra. Hur andra bedömer oss och våra motståndare kan vi inte påverka, säger Djurgårdens Linus Jonsson till bloggen.

Djurgården var i brygga och när Emil Lundmark gjorde 1-4 på straff, relativt långt in i den andra perioden, började det se riktigt tufft ut. Dock så lyckades man komma upp till 4-4 väldigt snabbt. – Känslan var hela tiden att vi skulle vända matchen men vi kändes till och från energifattiga vilket gjorde att vi inte kom upp i den nivå som vi önskade. Vi gick ner på folk och fick upp kvalitén i spelet och ett högre tempo som gjorde Örebro mer passiva vilket gjorde att vi kunde gå ikapp.

I den tredje så kunde dock Örebro på nytt gå upp till en tvåmålsledning, när lillebror Lundmark, Malte, stod för två mål. – Örebro utnyttjade sina chanser i stort sett 100%. Tyvärr så slarvade vi och bjöd Örebro på några enkla mål som dom ska ha all cred för att dom tog tillvara på.

Trots det så kunde Djurgården tillsist vända, där man gjorde tre ruskigt snabba mål. Inte första matchen där man ligger under, för att sedan lyckas vända. – Vi känner oss starka och har alla en bra grundkondition i kombination med att vi har varit i liknade situationer genom åren och vunnit mycket. Detta ger oss en trygghet när andra kan känna sig trötta och blir passiva/rädda att förlora mer än dom vågar vinna.

Vad tycker du att ni kan ta med er in till nästkommande fight?

– Att vi hittar vägar att vinna när vi inte får allt att fungera som vi vill visar vilket hög grundnivå vi har i laget. Viktigt var också att vår tredjelina med Martin Stark i spetsen levererade vilket gör oss svårlästa för våra motståndare i fortsättningen.

Örebro får ladda om batterierna tills nästa års JAS-säsong. Foto: Malin Lundmark.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar