JAS-bloggen
Intervjuer

Slåss om sista slutspelsplatsen: ”Hoppas de hjälper oss”

Täby FC har fortfarande chans att nå slutspel i C-gruppen inför kvällens drabbning när man möter AIK. Gruppen är jämn och flertalet lag är med och aspirerar på slutspel, där Järfälla dock leder gruppen med ett par poäng. – Tankarna och fokuset ligger på vinst, vi vet vad som krävs av oss för att ha möjlighet att nå slutspelet men samtidigt vet vi ju om att allt inte ligger i våra egna händer och följer därför tabellen och hoppas på att Järfälla hjälper oss på vägen och spöar Bele, säger Täbys Rasmus Malmsten till bloggen.

AIK är ett lagt som placerar sig längre ner i tabellen, dock vann man det första mötet med 2-1 och någon risk för underskattning sett till tabellplaceringen, det finns inte. – I första mötet fanns det en risk och det syns tydligt i resultatet. Nu kommer vi bättre förberedda och betydligt mer taggade, vi kan AIKs styrkor och svagheter och kommer därför försöka styra matchen dit vi vill.

Rent schemamässigt så är det drygt en månad sedan Täby spelade sin senaste JAS-match då man mötte Töjnan på bortaplan och vann med hela 2-11. Inte så att matcherna duggar tätt med andra ord. – Har helt ärligt inte märkt av att det varit så långt uppehåll från JAS-serien. Vi har många gubbar som snurrar i flertalet serier så det är ingen som kommer matchotränad.

Vad behöver ni se upp med hos AIK för att de inte ska sno poäng av er?

– I senaste mötet visade AIK upp en stark defensiv, en duktig keeper och ett sinne för att hitta luckorna vid fasta situationer. Huvudsaken för oss är att lirka upp deras försvar och hitta lita enkla mål för att sedan bygga på därifrån.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar