JAS-bloggen
Sammanfattningar

Veckan som gått – Mer toppmöten, imponerande svit och formsvagt värmlandslag

Veckan som gått:

Senaste två veckorna så har verkligen de heta matcherna haglat tätt, både på damsidan, men även på herrsidan.

Matchen mellan Farsta och Djurgården livesändes med bravur, där Albin Skur och kommenterade med kollega. Matchen var lika jämnt som förväntat, men trots ledning för Farsta så kunde Djurgården vända och ta tre tunga poäng i matchens slutskede. Denna matchen var det Albin Fröberg som klev fram och avgjorde.

I I-gruppen så väntade nytt toppmöte för Lindås, denna gången mot Pixbo. Lindås fina form fick dock ett slut då rödvitrandiga Pixbo var starkast och vann tillslut med 6-8 i en tung drabbning. Pixbo har därmed skaffat sig ett bra utgångsläge med en match kvar och om jag inte räknat helt fel så krävs det att Warberg slår just Pixbo, vinner sin andra match och tar in ett visst antal mål.

Pixbo tog ett stort kliv mot platsen som gruppetta. Foto: Daniel Sannerholm.

Även nere i skånetrakterna så smällde det ordentligt när Helsingborg tog emot Åstorp, två lag som delade på poängen senast det begav sig. En match med en hel del utvisningar, där Helsingborgs Victor Richardson tidigare under veckan delade med sig av sin syn på matchen och dess händelser. Helsingborg med en match mindre har skaffat sig ett läge att kliva förbi just ettan Åstorp framöver, där man dock kommer stöta på tufft motstånd i form av Åstorp bland annat.

Tuffa tag i Skånes toppmöte. Foto: Jonas Kihlman.

Även på damsidan har det spelats matcher som är värda att lyfta lite extra. Pixbos framgångar fanns även på DJ-sidan, där man bortabesegrade Warberg och blev därmed klara för Innebandyfesten på nytt. Pixbos damverksamhet har verkligen visat styrkebesked och det blir spännande att följa lagets framfart nere i Växjö.

Pixbos tradition på Innebandyfesten håller sig fortsatt stark. Foto: Christofer Axelsson.

Hagfors begav sig till Västerås för att möta Rönnby, en match där man hade kniven på strupen och var tvingad till att ta poäng i princip. Man stod för en gedigen insats, vann tillslut med 8-5 och tog med sig alla tre poäng. För redan klara gruppettan Rönnby så är det klart att det kan vara svårt att hitta rätt laddning, men Hagfors visar att man vill slåss om de ädla valörerna.

Tre heta punkter:

Bredden – Visst, att vissa lag verkligen kört över sina motstånd med siffror som inte är värda att nämna här, det är inte särskilt roligt. Det som är roligt är dock att se bredden som verkar finnas på toppen i Sverige. På herrsidan så ser jag att det finns ett 10-tal lag utan problem som med rätt form kan aspirera på ett guld och ytterligare ett par utmanare. Självklart finns det ett par lag som får hållas som lite extra favoriter, men känns svårtippat. Även på damsidan så känns det spännande att se när det drar ihop sig där ett lag som Huddinge till exempel ska bli intressanta att följa under slutspelet.

Västerås IBS – Har på sina fyra senaste matcher i C-gruppen, vunnit tre matcher och kryssat en. Bland de segrarna så finns imponerande resultat som stabila 7-0 mot Arboga, samt en 4-5 seger på bortaplan mot självaste Karlstad. Nu har man Hagfors i sista matchen och det är frågan om den fina formen kommer få ett abrupt slut?

Linköpings juniorer – Värda att hyllas, dels för att man gör det bra i JAS, nu med flertalet starka nyförvärv, men den egentliga anledningen är lagets framfart i division 2. 20 (!) raka segrar, där i princip hela JAS-laget återfinns i spel. Ett lag värt att ha ett extra öga på inför slutspelet.

8-0 blev resultatet mot Solfjäderstaden för FBC Linköping. Foto: Ulrika Lindström.

Inte lika hett:

Hagfors form – Slutspelslag flertalet år i rad och även ett lag som befunnit sig på Innebandyfesten. Efter att ha kryssat hemma mot Örebro så såg utgångsläget ljust ut under de avslutande matcherna, men nu har laget visat upp en knackigare form. En förlust på hemmaplan mot Arboga, har sedan blivit ytterligare två förluster. Först mot Örebro, för att sedan under onsdagskvällen, förlora borta mot Karlstad och framöver stundar en nyckelmatch mot Lillån, där det är upp till bevis för laget om man ska ha chansen att nå slutspel.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar