JAS-bloggen
Intervjuer

Kallas in till U19: ”Tänkt att jag ska ta chansen”

När Telges Felicia Forsmark lämnade återbud till helgens Finnkamp, så blev det Malmös Frida Mainz Ohlsson, även hon född 1998 som fick chansen att ersätta. Malmö som hade anmält ett JAS-lag inför den här säsongen, men som inte kom till spel. – Sjävklart har jag hoppats och extra kul när man väl får chansen. Men eftersom jag faktiskt är ett år yngre är det inte något jag tagit för givet utan mer tänkt att jag ska ta chansen om jag någon gång får den, vilket jag nu fått, säger Mainz Ohlsson till bloggen.

Beskedet kom i början av veckan, där Finnkampen går av stapeln redan i helgen. Kortare förberedelser för Malmötjejen med andra ord, då truppen kom drygt en vecka tidigare. –  Jag personligen kommer hinna förbereda mig ordentligt ,men självklart är det mycket att ta in på så kort varsel. Men det är bara att ladda upp ordentligt och vara fokuserad när det väl gäller.

Frida har under säsongen fått förtroende i föreningens SSL-lag, där man är nykomlingar man gjort det bra. Förutom spel i SSL, så har hon även varit framgångsrik i klubbens division 2-lag, där hon stått för en hel del poäng och är nöjd med den utvecklingen hon nått. – Började ju säsongen med en skada som ställde till med stora problem för mig, men sedan dess har allt bara gått uppåt. Har fått mer förtroende i SSL och känner att jag har kommit igång ordentligt nu. Känner att min utveckling bara går framåt.

En fin poängskörd är något som hon har på sitt CV, men det finns även andra saker hon kommer bidra med. – På planen kan jag bidra med högt tempo i spelet och mycket skott, och vinnarskalle som jag är ger jag aldrig upp. Sedan kommer jag bidra med otroligt mycket glädje och skratt utanför planen.

Under våren stundar ett VM, är det ett mål för din egen del, trots att du är ett år yngre och har ett till år på dig att spela landslag?

–  Ett mål är det självklart och det är absolut något jag satsar på trots att jag är ett år yngre.

Mainz Ohlsson, en av spelarna födda 1998 som får chansen i helgens Finnkamp. Foto: Björn Sandberg.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar