JAS-bloggen
Intervjuer

Tung svit för Barkarby: ”Tänka mindre och jobba hårdare”

Bele Barkarby kunde rivstarta årets upplaga av juniorallsvenskan där man i C-gruppen, tog fem raka segrar mot lag som Täby, Åkersberga och Hässelby. På senare tid har det gått tyngre. – Jag tycker att många av våra matcher i den första omgången, men även i den andra, har varit väldigt jämna. I den första omgången var vi inne i en bra form, jobbade på hårt och ständigt lyckades dra det längsta strået. I den andra om gången har vi ändå spelat jämna matcher, men inte lyckats nå hela vägen fram. Jag tror inte att våra vinster var någon överprestation, men att vi defensivt hamnat i en svacka där vi måste bättre på formen igen, säger Barkarbys Hampus Adebäck till bloggen.

Som Adebäck nämner så har den andra halvan av gruppspelet börjat tyngre och laget har på sina sex sista matcher, förlorat fem av dem. – Jag tror att förlusterna är en effekt av många småsaker. En anledning kan vara att det gått såpass bra innan så att pressen och förväntningarna har ökat. Sne har vårt spel inte ändrats så mycket, men ett problem är att vi har haft det alldeles för svårt att göra mål, samtidig som vi släppt in för lätta. Vi är ett lag som gillar att spela offensivt och hålla i bollen och i slutet har utdelningen varit för dålig, samt att vi blivit straffade på kontringar. I de senaste matchers har vi till exempel vunnit skottstatistiken, men ändå förlorat matcherna.

Vad kommer ni behöva förbättra?

– För att hitta formen så tror jag att vi måste tänka mindre, jobba hårdare och hitta tillbaka till ett spel där vi sätter dit bollarna samtidigt som vi inte sätter oss i dåliga situationer defensivt.

Trots förlusterna så innehar Barkarby fortfarande en slutspelsplats, där man på sina 18 poäng placerar sig på en tredjeplats, dock på samma poäng som Täby och bakom finns bland annat Västerås som har två matcher mindre spelade. – Slutspelet har sedan säsongens början varit det självklara målet för oss, trots tufft motstånd och fortfarande målet.

Vilka tror du gör er sällskap i slutspelet?

– Jag tror vi kommer kunna prestera de sista matcherna och att toppen av tabellen därför kommer sluta som den ser ut nu, där Åkersberga, Järfälla och vi kniper slutspelsplatserna.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar