JAS-bloggen
Intervjuer

Tränaren: ”Går in på tre femmor trots konkurrensen”

Senaste veckan har det cirkulerat både på blogg och i övrig media att FBC Linköping knutit till sig en duo från Bergs IK, William Westerdahl och Oliver Liedberg. Såhär säger FBC:s tränare själv, Harman Haurami, om sina nytillskott.

Westerdahl och Liedberg har redan hunnit träna och spela med er. Vad har du fått för intryck av de båda spelarna?

Det är två väldigt villiga spelare som försöker visa att de tar en plats i laget. De är väldigt duktiga tekniskt och har dessutom ett grymt innebandytänk. William är en bra komplettering i den defensiva spelidén och Oliver då, i den offensiva. Oliver har med sina placeringar/skott stått för en del mål/assist under säsongen och visat att han gärna framstår som avgöraren, trots hans ålder. William är en grym intern problemlösare som bidrar med en hög intensitet och en bra spelupfattning. Det i sin tur leder till att femman får fler alternativ att spela på.

Det blev en back och en forward som tillkom rent positionsmässigt. Vilket position tyckte du att ni var i mest behov av att förstärka?

Det är en tuff konkurrens i Linköping FBC, där man verkligen får prestera för att få spela. Oliver och William har redan fått debutera i div 2 och JAS, med tanke på vad jag har sett tidigare matcher i Berg / SDF-SM och hur de har varit på träningar. Dessa två ”provmatcher” har de löst väldigt bra och går därmed in på tre femmor i div 2 samt JAS, trots den tuffa konkurrensen.

Westerdahl står för en trygghet från sin backplats. Foto: Ulrika Lindström.

Nu med tillskotten så är det många som ser er som ett lag som kan nå väldigt långt. Vart har ni årets målsättningar egentligen?

Vi hade väl inget riktigt mål i JAS, då första fokus låg på att ta sig upp till division 1 igen. Men med tanke på vad vi har presterat under turneringen, Gothia Cup, och har nu dessutom fått in William och Oliver, så ska vi absolut räkna med innebandyfesten. Väl där kan vi ta en match i taget!

I och med tillskotten så ökar konkurrensen i truppen. Hur har övriga svarat på detta?

Det är 25 väldigt duktiga spelare som är väl medvetna om dagens konkurrens i laget och kraven för att spela. Jag försöker alltid föra en dialog med mina spelare efter varje träning och tydliggör kraven och eventuella andra förbättringspunkter. De flesta av grabbarna känner Oliver och William väl, då de delvis har spelat ihop genom NIU. I division 2 är konkurrensen otroligt tuff, där helt enkelt 15 av 22, utespelare, får speltid. Lite lugnare är det i JAS där vi endast har tillgång till 16 utespelare, men även där gäller, gör man inte det man ska – spelar man inte.

Liedberg kunde i sin första JAS-match, stå för fyra poäng. Foto: Ulrika Lindström.

Sammanfattningsvis är vi tacksamma för en bra dialog med Berg och jätteglada över att Oliver och William har valt att utvecklas i Linköping FBC.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar