JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Gruppgenomgång: ”Påbörjat en väldigt spännande resa”

För ett par dagar sedan så presenterade bloggen D-gruppen med en genomgång. Den här gången tar vi hjälp av Tova Ramberg som är ny i Telge inför säsongen.

Det är alltså D-grupppen som innehåller lag från Stockholm, men även Södermanland och gotländska Endre. Ramberg som alltså tillhör Telge numera tror såhär om gruppens utformning. – Jag tror att det blir en kamp i toppen mellan oss, Tullinge och Huddinge men där vi kommer dra det längsta strået. Tyvärr har jag sämre koll på resterande lag i vår grupp i år, men mot Nykvarn brukar det ofta bli tuffa matcher så de kan mycket väl vara ett av topplagen, säger Ramberg.

Ramberg som tidigare tillhörde Tullinge lyfter fram ett annat Stockholmslag som potentiell tuffast motstånd. – Jag vet sen innan att Huddinge är ett bra motstånd och nu när de två Huddinge-lagen dessutom gått ihop och blivit en förening kommer det finnas många spelare att välja mellan och jag tror de kan ställa upp med ett bra lag.

Poängdrottningen då? Ja hon finns i hennes eget lag om hon får gissa fritt. – Det finns många bra kandidater att välja mellan, inte minst i vårt lag, men tror nog ändå att Josefin Ekerhov tar hem det.

En potentiell drömvärvning finner hon dock i sitt gamla lag – en ung back. – I och med att jag har spelat i Tullinge har jag ganska bra koll på spelarna där och jag skulle nog värva Linnea Castemo. En back som är en klippa i försvaret och spelar väldigt moget för sin ålder samt har ett fint avslut.

Även om D-gruppen har ett par intressanta topplag så är känslan att gruppens kvalité annars är relativt blandad. – Lite svårt att säga då jag inte har så bra koll på alla lag i övriga grupper, men jag skulle ändå säga att vår grupp är rätt så likvärdig i jämförelse med resterande. Alla grupper har sina erfarna och mindre erfarna lag, exempelvis slipper vi konkurrenterna Täby och Åkersberga i den andra stockholmsgruppen samtidigt som det också finns lag där som inte riktigt är på samma nivå ännu. Därför tror jag inte det kommer skilja jättemycket mellan grupperna.

Tycker du något med JAS borde förändras?

– Förändringen som gjordes med att höja åldern i DJ-klassen inför denna säsong tycker jag var en bra förändring då de två senaste säsongerna inte har kunnat genomförts som vanligt vilket hade varit ett tråkigt slut för oss 03:or. Utöver den förändringen som gjordes kan jag inte komma på någon ny förändring som borde göras med JAS.

Telge som har flera nya spelare har på pappret ett ruggigt intressant lag. Med det följer också en viss press och förväntningar som laget och spelarna behöver hantera. – Det är klart att vi fått ihop ett bra lag till denna säsong och att det finns höga förväntningar på oss både utifrån och från oss själva. Med detta kommer ju såklart en viss press, men jag upplever inte att den är ett hinder för oss utan lite press ska man alltid känna. Känslan i laget är bra och vi har haft en bra försäsong, bland annat gjorde vi en godkänd insats i Newbody Floorball Cup förra helgen där vi gav RIG en ordentlig match i kvarten. Trots det är vi såklart inte nöjda och jag vet att vi har mycket mer att ge. Men sjävklart känns det som vi påbörjat en väldigt spännande resa och jag tror vi kommer växa ju mer säsongen går.

Grupp D

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar