Beskeden att lag drar sig ur JAS-spelet har ramlat in under veckan, först var det KFUM Örebro och Kumla i HJ-grupp E och nu verkar även Månsarp gjord det samma i HJ-grupp G. Detta alltså samma vecka som premiärerna ska spelas!
Att man drar sig ur kan ha många aspekter, exempelvis:
– Brist på spelare
-Sena avhopp från spelare/ledare
-Ekonomiska aspekter
Om man skulle drabbas av att 10 spelare väljer att sluta samma vecka som premiären ska spelas, då förstår nog alla att det kan bli svårt att mönstra ett lag på den här nivån, men för att vara ärliga. Hur ofta händer det?
Jag var under förra säsongen involverad i en förening i början av säsongen där man tillslut valde att dra sig ut efter tre omgångar. Då berodde det på att jag som ledare inte kom överens med föreningen, gav dem två veckor att hitta ersättare, innan jag lämnade och det slutade med att de valde att dra sig ur. Kan det varit liknande scenario här? Sent avhopp från ledare och svårt att rekrytera nytt? Hur hårt jobbar föreningen isåfall för att lösa en ersättare?
Frågorna är många, svaren är få, men oavsett vad så tycker jag personligen att det är alldeles för dåligt att dra sig ur såhär tätt inpå, OM man inte har någon riktigt bra förklaring.
De flesta lagen som anmält sig har gjort valet att kombinera denna JAS-serie med någon annan för att alla spelare ska få rätt mängd speltid. Nu när vissa lag drabbas av två matcher mindre och till och med fyra matcher mindre för vissa, hur går man då tillväga? Alla föreningar är inte såpass stora att de har 3-4 lag där spelarna kan få matchtid utan att alternativen är få. Ska dessa spelare behöva lida för att ett lag dragit sig ur?
Återigen, i och med att jag inte vet bakgrunden så ska jag inte uttala mig alltför hårt, men jag tycker att det är fel att dra sig ur såpass tätt inpå, om det inte finns en mycket bra orsak.
Och återigen, hur agerar förbundet när detta sker?
Fortsättning följer…
//Rasmus
Kommentarer
Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.