JAS-bloggen
After game

Segrade i JAS-Elitcup: ”Spelade sjukt bra defensivt”

Huddinge stod som segrare i helgens JAS-Elitcup i Örebro, där hela 24 JAS-lag kom till spel. Inledningen under fredagen blev dock inte lika lyckad där man förlorade mot KFUM Norrköpings med 4-2. – Första matchen var vi inte med alls. Vi slarvade mycket med bollen vilket gjorde att dom kunde spela ut oss och komma till farliga lägen. Tror även att nerver kan ha varit inblandade eftersom att det var första matchen för de flesta på säsongen och även den första matchen i cupen, säger Huddinges burväktare André Martinsen till bloggen.

Postat den 7 september, 2016 av jas-bloggen

 

I och med förlusten så blev det en viss press på laget som var tvingade att ta poäng i stundande matcher för att ha chansen att nå slutspelet. – Jag tror att förlusten gynnade oss eftersom att pressen släppte då första matchen var avklarad. Vi hade två kvar och vi kunde inte göra något annat än att förbättra oss vilket vi gjorde! Tror även att alla i laget vart revanschsugna och vart riktigt taggade på att vinna.

Och två raka segrar blev det – man slog både Falun och Öckerö/Zenith med klara siffror och kvalificerade sig därmed för slutspelet. – Matcherna mot Falun och Zenith/Öckerö hade vi vaknat till vilket gjorde att vi slutade ta dumma beslut och därmed så kunde vi fokusera på vårt spel. Vilket gjorde att vi dominerade båda de matcherna och kunde gå ut med vinsten ur båda.

När man sedan spelade åttondelsfinal mot KAIS Mora så blev det seger med minsta möjliga marginal. 3-2 skrevs segern tillslut till. – Matchen mot Mora var riktigt jämn och båda lagen hade många chanser. Tycker att vi startade matchen ganska segt och var inte riktigt med i början ,men vi jobbade oss in och den och började spela mycket bättre. Vi visade hjärta och kämparglöd hela matchen och vi jobbade för varandra, tror det var en stor faktor till att vi gick ut som segrare i den matchen!

Matcherna fortsatte dugga tätt och i kvartsfinalen så väntade inga mindre än anrika Pixbo Wallenstam, som i år mönstrar ett svagare lag på pappret enligt undertecknad. Där la Huddinge i en extra växel och vann med stabila 5-1. – Matchen mot Pixbo spelade vi riktigt bra. Vi tog vara på chanserna vi fick och vi spelade riktigt bra defensivt vilket gjorde att dom inte fick komma till farliga lägen.

Tror du att lottningen gjorde att vissa lag tog sig längre än vad de borde gjort?

– Hade ingen direkt koll på hur lottningen såg ut men ifall man tagit sig vidare till slutspel så är det självklart att man förtjänar att vara där!

I och med att man besegrade Pixbo så väntade KFUM Norrköping på nytt i semifinalen. Chans till revansch med andra ord. En chans som man tog. – Vi gjorde allt bättre i den matchen jämfört med första matchen. Vi stängde av dom och spelade sjukt bra defensivt och visade stort hjärta och vi spelade för varandra. Jag tror även att vi spelade tio minuter boxplay och släppte inte in ett enda mål, det säger ju en hel del!

I finalen väntade sedan Karlstad, där matchen gick till straffar och Huddinge kunde tillslut avgå med cupsegern. Detta var lagets andra straffseger i turneringen.

Är det bara ett lotteri eller tycker du att ni har en fördel när det kommer till straffar?

– Finalen var en riktigt bra match. Båda lagen spelade bra innebandy och jag tror inte att någon skulle kunna peka ut en vinnare på förhand, men när det kom till straffar tror jag att vi hade en fördel eftersom att matchen mot Mora gick till straffar också så hade vi fått känna på den pressen en gång innan. Tror att vi släppte in två av 14 straffar under den här turneringen så självförtroendet var på topp och det var nog så för alla i laget!

Vad är du mest nöjd med under helgen i ert eget spel?

– Det jag är mest nöjd över med, är hur laget spelade, hur hårt alla jobbade. Det var ingen som joggade hem, alla sprang och hur hårt vi jobbade defensivt kan inte prata nog om det. Är också riktigt nöjd över hur vi pushade varandra ifall man täckte ett skott fick den spelaren stående ovationer från hela bänken!

Någon spelare som levererade extra bra enligt dig?

– Tycker att alla spelade en fantastisk turnering och skulle vilka lyfta fram alla i laget, men ska ge lite extra beröm till våran Kapten Linus Hellqvist som pushade alla i laget och såg till att alla fokuserade!

Vitklädda Huddinge gick hela vägen. Foto: RG Foto-Media.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar