JAS-bloggen
Okategoriserade

15 namn att uppmärksamma i Örebro JAS Elitcup

I helgen stundar ytterligare en cup när Örebro JAS Elitcup inleds under fredagen. Cupen har för varje år utvecklats och i år har man en hela 24 anmälda lag. Spännande att följa! Nedanför har ett par av tränarna fått säga sitt om vem de tycker man ska ha ett extra öga på inför helgen.

Postat den 1 september, 2016 av jas-bloggen

 

IBF Örebro Ungdom – Kenneth Ruud

Hannes Karlsson, som är en tvåvägsspelare som jag vet kan gå hur långt som helst och kan hitta på det oväntade som man som publik vill se !

Älvsjö AIK – Tomas Björkman

Under Örebro cupen finns det en spelare som står ut lite mer än alla andra! Han är kvick, avig och en avslutare av rang. Han är född 1998 och detta kommer bli hans säsong i JAS. Håll ett extra öga och snegla gärna med andra ögat oxå på Fritz Wallin!

Bele Barkarby – Mikael Lemker

Tycker publiken skall titta lite extra på en av våra kaptener nr 78 Lukas Berlin. Lukas är en spelskicklig back som även används som center. Han läser spelet väldigt bra och flyter fram elegant och serverar fina passningar.

Med lite mer jävlar anamma och vilja att övervinna sin lathet skulle Lukas vara dominant på banan och producera betydligt fler poäng.

Nykvarns IF – Sebastian Wahlgren

Det blir svårt att välja en men måste jag göra det så säger jag Linus Palmqvist, han kan göra saker med en innebandyboll som ingen annan kan, han gör även mycket poäng och han har spelat många JAS matcher så han bidrar med rutin och gör så truppen blir stabil.

Pixbo Wallenstam IBF – Samuel Claesson

Jag är ganska säker på att Tom Carlsson kommer att få sitt stora genombrott under denna säsong. Tränar ju redan idag också med SSL vilket kommer utveckla honom ännu mer. Otroligt hjärta och en riktig slitvarg. Att uttagningen till breddlägret med U-19 är ett kvitto på att han har nått stort på gång.

KFUM Norrköping – Jonas Dahl

Jag tycker att det ska bli riktigt intressant att se vad vår trollgubbe Adam Wastesson kan göra på innebandyplan i höst! Många känner nog till Adam för att han tidigare gjort mycket poäng i vårt lag tillsammans med sin radarpartner Olle Abrahamsson samt att han brukar göra otroliga konstmål, där hans lobbfrislagsmål i JAS var ett av Innebandymagazinets mest visade klipp förra säsongen! Det som gör Adam extra intressant nu är att han har jobbat jättemycket med sin fysik och är i bättre form en någonsin och jag tror att detta kommer att märkas mycket framöver! Hans fantastiska teknik och skott känner vi till men nu kommer detta att göras i en mycket högre fart en tidigare och då tror jag att han blir en mardröm för våra motståndare, så håll koll på Adam i JAS elit cup i Örebro!

Karlstad IBF – Johan Rosén

Jesper Colling. Har allt och lite till. Hans räkmackor kan till och med hjälpa en avdankad före detta innebandyspelare som mig att hitta nätet.

Strömsbro IF – Joakim Gustavar

Våran målvakt Noak Larsson bör publiken känna till namnet på! Han har förmågan att göra det där lilla extra och rädda bollar som ser helt otagbara ut.

Han har visat vad han går för i både division 1 och 2 i Strömsbros herrlag, tyvärr missade han större delen av den föregående säsongen på grund av skada. Får han vara hel och frisk så är det utan tvekan en nyckelspelare för Strömsbro i JAS.

IBF Falun Ungdom – Lars Erickson

Erik Erickson är född 98 och en right-fattad back som kommer göra sin fjärde säsong i JAS. Erik är en poängstark back med framför allt starka offensiva kvaliteter och som från och med denna säsongen är uppflyttad i Faluns elitlag. Erik kommer med sin rutin bli en viktig spelare för Falun i årets upplaga av JAS.

Huddinge IBS – Janne Karlsson

Vi har många gubbar som är värda ett extra öga. Men jag väljer Andreas Burman då han är ordinarie i vårt Herr Div 1 lag.  Han är många gånger en briljant spelare med härlig teknik o ett vasst skott. Är ofta en notoriskt poänggörare. Nämner två till Axel Lindell Nilsson och Linus Hellqvist.

Farsta IBK – Gustav Andersson

Skulle säga att man ska hålla koll på en av våra backar, William Köhler. Han är en kvick back som trivs att bli satt under press och är väldigt bra på att göra sin gubbe. Han utvecklades oroligt mycket under den gångna säsongen och jag är övertygad om att hans utvecklingskurva kommer att se ut på samma sätt den här säsongen.

Västerås IBF – Jonas Rydert

Jag har många, men om jag bara ska nämna en så säger jag Jesper Lundqvist som kan vara lite av en artist med sina finurliga dragningar och finter.

Gävle GIK – Tero Haukirauma

Jag tycker åskådarna på Örebro cup ska titta extra på Felix Zimmerman i GGIK. Allt Felix gör, sker i ett enormt tempo och alltid till 100%. Vilket gör honom otroligt farlig och jobbig för motståndarna att möta.

Felix kommer även skicka fina passningar som kommer generera i många poäng i cupen.

Hagfors IBS – Niclas Andersson

Släng ett extra öga på en av våra norrbaggar, Ludvik Hansen. Han är 99a och har startat säsongen riktigt bra. Var bland annat med A-laget och testade på seniorspel ”på riktigt” i Kallsta Open förra helgen. Han gjorde en period i varje match, även mot Karlstads SSL-lag, och visade massvis av fart och initiativ. En intensiv back som gärna kliver med i anfallsspelet.

Harman Haurami – FBC Linköping

Oliver Liedberg, En forward som behärskar både försvar och anfallsspelet 100%-igt. Oavsett match försöker han ge sitt bästa och kan därmed, genom sitt agerande avgöra många spelmoment ute på spelplanen. Han sprider, genom sin föredömliga och positiva inställning, en viktig BRA-känsla inom laget och kompletterar en redan grym spelartrupp ytterligare.

Bloggens val:

Jacob Embretzen – Uttagen till U19, trots att han är född 1999. Vass avslutare som bemästrar de flesta delarna i just den fasen. Kommer mosa in poäng i år och börjar säkert redan i helgen med det. Giftig duo om han kombineras med Emil Lundmark!

//Rasmus

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar