JAS-bloggen
Okategoriserade

Enda Skånespelaren i U19: ”Större utmaning att synas”

Under torsdagen så släpptes herrarnas U19-trupp till Bosönlägret senaste i höst som är ett förberedande läger inför EFT som stundar framöver. En som blev uttagen var Åstorpsbacken, Adam Hultberg. – Det var ju lite spänt, så det är skönt att man blev uttagen. Nu får jag visa framfötterna ännu mer och hoppas på det bästa, säger backen själv till bloggen.

Postat den 27 augusti, 2016 av jas-bloggen

 

I höstas inleddes processen med ett par regionssamlingar runtom i Sverige, bland annat i Mariestad. Därefter har man haft ytterligare samlingar, där man då gallrade ner med ett par spelare. – Jag har bara varit på en träning och den gick helt okej för min del, men där är mer att plocka fram känner jag.

Utöver Hultberg så finns det ytterligare ett gäng backar uttagna. Några av dem är JIK-duon Oskar Malmgren och Emil Nilsen, samt Faluns Erik Erickson bland annat. Ytterligare backar med allsvensk rutin i Olle Åhman och Jacob Kauppinen finns och det råder en tuff konkurrens. – Ska jag vara helt ärlig så har jag inte superbra koll på vilka som är backar, men jag vet att alla spelare som är uttagna till Bosön har mycket innebandy i sig.

Har du någon personlig ”favorit” bland backarna som du tycker är vass?

– Som sagt, jag har inte så bra koll på spelarna, så det blir svårt att tycka något här.

Det som är värt att nämna är att Hultberg är enda spelare från Skånedistriktet där både spelare från Åstorp, Helsingborg och Höllviken fallit bort. Jämför detta med 97-kullen där det fanns spelare från både Åstorp och Helsingborg med. – Jag tror det är en liten blandning. 97:orna är bättre över lag än 98-99:orna, men jag tror även det handlar om att Skåne aldrig ställt upp med något distriktslag i SDFSM för 98:or. Det har varit en större utmaning att synas och inte lika mycket att kämpa för.

Är det någon speciell spelare som du saknar i truppen?

– Jag saknar ju såklart lagkamraterna Simon Ivarsson och Felix Carlgren, som var med en bit på resan. Jag vet å andra sidan inte riktigt hur duktiga de andra är, så det är svårt att säga om de skulle varit med eller inte.

Vad hoppas du kunna bidra med och leverera under lägret på Bosön?

– En ”go” glädje i gruppen och bra innebandy från min sida. Ett och annat vasst backskott lovar jag också att bjuda på.

Hultberg enda Skånespelaren i Puskalas U19-trupp. Foto: Thomas Wiphagen.

//Rasmus

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar