JAS-bloggen
Intervjuer

JAS-spelare på landslagsuppdrag – kan få chansen i World Games

I helgen spelades en match i Uppsala mellan Filippinerna och Thailand. En match med mycket svenska kopplingar och även till JAS.

En av spelarna som representerade Thailand var en kille född 2005 från Mölndal, Samuel Linde. – Jag var på cup i Linköping och spelade fatpipe invitation och en av spelarna i landslaget såg mig spela och tog kontakt med mig efter andra matchen och frågade om jag var sugen på att vara med i framtiden, vilket jag var, säger Linde till bloggen.

Laget återsamlades alltså i Uppsala, ett upplägg som inte blev helt optimalt. – Uppladdningen blev inte helt som vi hade tänkt oss, då vi bodde på två olika hotell under helgen och då vi skulle byta hotell några timmar innan matchen. Sammanfattat blev de strul med rum och nycklar så vi kom fel i schemat, men allt löste sig med mat och så inför matchen. Vi fick flytta fram matchen en kvart, vilket var väldigt tacksamt så vi hann med uppvärmning och snack inför matchstarten.

Thailand hade en 5-0 ledning efter drygt halva matchen och såg stabila ut. – Första halvan av matchen var rätt så bra tycker jag, i första perioden tycker jag Filippinerna gör de bra med Melvin och Kim i spetsen och skapar mycket, men vi sätter våra lägen samtidigt som vi har en grym målvakt, vid namn ”Bass” som räddar oss flertalet gånger.

Till sist vann man med stabila 8-1 i ett genrep inför VM-kvalet. – I helhet tycker jag vi gör en väldigt bra match, speciellt i åtanke med att vi var flera nya och inte hunnit spela ihop oss, trots detta gör vi en bra lag insats överlag.

Om ett par veckor så väntar ett kval där man kommer möta Singapore, Nya Zeeland och Malaysia. – Jag tror laget har mycket bra förutsättningar att ta sig vidare till från kvalet till VM senare i år, har ingen koll på lagen förutom Singapore som jag tror blir den tuffaste matchen i gruppen.

Än tuffare blir det i sommar när man deltager i World Games. Där kommer man möta Schweiz, Lettland och Sverige. – Nej men de kommer bli svintufft såklart om man skulle få chansen att uppleva World games mot de bästa landslagen som finns, men bara försöka njuta av stunden isåfall och komma ihåg att de är roligt att spela!

Laget innehåller ju i princip enbart spelare som hör hemma i svenska seriesystem, hur bra koll hade du på dessa innan? – Jamen precis så, nästan alla är ju svenskar och har Thailändska rötter på något sätt. Man kunde ju några namn och så innan helgen men hade inte super koll på allas nivå innan osv, men Simon Johansson är ju en man mött några gånger som är extremt duktig, och visade de denna helgen tycker jag.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar