JAS-bloggen
Okategoriserade

Hemmahoppet höll inte: ”Hade mycket större förväntningar”

Ett av hemmahoppen under helgens Innebandyfest i Uppsala var Storvreta IBK:s damjuniorer som kom till spel som ett av 16 lag.

Laget kunde under årets gruppspel ta en andraplats i B-gruppen bakom Falun och har under säsongen imponerat på många. – Ja vi har haft en väldigt fin säsong som vi är mycket nöjda med. Vi har egentligen haft festen som mål och fokus under hela säsongen men under senaste tiden har det varit extra påtagligt då vi slipat på detaljer lite extra, säger Thindra Stenvall till bloggen.

Att få uppleva ett slutspel på hemmaplan. Hur speciell är den känslan och upplevelsen?  Det är otroligt roligt att få uppleva en sådan sak på hemmaplan! Svårt att beskriva den känslan med ord.

Storvreta placerades i gruppen med Lerum, Rönnby och Täby. – Vi visste att det skulle bli ett tufft motstånd, alla lag som är på festen har ju tagit sig dit av en anledning.

Man började med en tidig fredagsmatch mot just Lerum, men där man fick se sig besegrade. – Vi spelade inte riktigt vårt spel och de tog vara på sina chanser. Sen hade vi lite för få skott på mål för att vinna den matchen.

Trots att man tog ledningen i match två mot Rönnby så blev det på nytt en förlust, då med 1-4 till sist. – Vi hade många chanser men tog inte riktigt tillvara på dem. Sen kommer vi inte heller upp i den nivån vi hade önskat så tyvärr får vi med oss ännu en förlust.

Då både Lerum och Rönnby hade vunnit sina två första matcher så hade den sista matchen mot Täby ingen inverkan på ett eventuellt slutspel, utan mer om man skulle bli 3:a eller 4:a. Till sist vann man och tog därmed tredjeplatsen där det fanns grejer att ta med sig. –  Att vi kommer in bättre i turneringen och börjar spela vårat spel och skapa mycket mer i offensiven. Sen har vi duktiga skyttar som tar vara på sina lägen.

Just placeringsmatcher råder det ju delade meningar om. Vad tycker du kring det och hur hittar man motivation? – Personligen känner jag att det såklart är tufft att åka ut men det är kul att få chansen att fortsätta spela och ändå kriga om en så bra placering som möjligt.

Man skulle alltså spela om plats 9-12 och först ut var Telge där man förlorade med klara 5-1. –  Vi mötte ett för dagen bättre lag som både skapade mer i offensiven och tog vara på sina lägen.

En avslutande seger mot Karlstad med 5-4 som gav en 11:e plats. Vad säger du om turneringen överlag? – Överlag så hade vi mycket större förväntningar, det gick inte som vi hade tänkt.

Om du skulle få lyfta någon i ert lag. Vem och varför? – Det finns många som jag tycker har gjort en väldigt fin turnering och förtjänar att lyftas fram. Alice Rodenvall, Emma Lindblom och Maja Rikner är några av dem.

Alice gör ett otroligt jobb i kassen och räddar oss många gånger.

Emma har hållit en mycket hög nivå under alla matchen och har gjort ett starkt defensiv jobb.

Maja som är våran kapten och gör sina sista jas matcher, hon lyfter hela laget med sin energi och har varit väldigt duktig i offensiven. Hon skapar mycket framåt och sätter sina medspelare i bättre lägen.

//RasmusHEmma

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar