JAS-bloggen
Intervjuer

Få bättre koll på DJ-JAS – grupp F

Vi börjar närma oss slutet av DJ-grupperna och näst på tur är F-gruppen som iår har ett litet annorlunda utseende sett till att Göteborgslagen har flyttats över.

Juniorallsvenskan F DJ18

Fristads GoIF

Fröjereds IF

Hovslätts IK /Mullsjö AIS

IBF Linköping

IBK Lockerud Mariestad

Jönköpings IK Ungdom

Linköping IBK Ungdom

Solfjäderstaden IBK

Här har vi en mixad grupp där ett par resor lär bli relativt långa för lagen. Lagen från Jönköping hamnar ibland i en Göteborgsspelare, Lockerud kan lika gärna hamna uppåt och ”Östgötalagen” brukar inte alltid vara såpass frekvent representerade som man är denna gången med tre lag.

Lockeruds starkaste värvning är att man fick behålla Ellen Lundin som troligtvis även kommer ha en stor roll i A-laget. Sett till det och fjolårets ändå starka start så blir man nog ett lag att räkna med i år igen. Utöver Lundin så är det fler spelare som kommer tillhöra A-truppen och så länge man mönstrar fullt lag här så tror jag som sagt på en topp tre.

Ett par mil bort hittar vi Fröjered som gör sin fjärde säsong i JAS. Efter det första ”se-och-lära-året” så har man presterat betydligt bättre och främst då säsongen 19/20 när man tog en andraplats i en relativt tuff grupp. I princip hela truppen har nästintill Allsvensk rutin och en spelare som Tova Pettersson är en tongivande pjäs. På nyförvärvssidan har man bland annat tvillingarna Härnborg från Mullsjö som kommer göra ett bra avtryck här i just JAS-sammanhang. Hur långt det räcker? Jodå, en topp tre är nog klart möjligt.

Tittar vi på Fristad så gör man precis som Fröjered sin fjärde säsong om jag inte räknar fel. Facit här då? Jo, en vinst på tre säsonger och nu har Amanda samt Matilda Carlsson gått till Landvetter. Vad som talar för Fristad? Att gruppen kan vara något svagare detta året, men tar man mer än en seger ska man nog vara nöjda att undvika jumboplatsen.

Hovslätt med ett år av fina traditioner tvingas här nu kombinera med Mullsjö – vilket känns som ett relativt tydligt tecken. Alma Karlsson har gjort sin övergång till JIK permanent och Hanna Kragner med två fina säsonger bakom sig har också återvänt till Jönköping. Även Matilda Myhrman har följt i samma fotspår.  Kvar då? Spelare som Elin Knutsson med en fin blick och bollbehandling samt spjutspetsen Matilda Gustafsson lär få oerhört viktiga roller, men frågan är hur långt det räcker. Kan det vara så att kampen om Jönköping istället vinns av JIK kommande säsong? Jag tror det blir så.

Tittar vi just till JIK så har man under flera år haft sina yngre tjejer födda 04-05 på tillväxt. En spelare som Mira Markström kommer spela SSL och redan nu göra avtryck enligt väl insatta personer runt föreningen. Kan det till och med vara så att hon missar JAS-matcher på grund av detta? Alma Karlsson lär göra det, men känslan är att dessa två nyttjas när det väl gäller. Man vann 3 av 4 under fjolårets inledning och om min magkänsla om att gruppen är svagare stämmer, så borde man kunna aspirera på en topp fyra med lag som Lockerud, Fröjered och något lag till.

Sist ut har vi Östergötland som har tre lag i spel denna gången. IBK Linköping Ungdom kom till spel med ett gäng 05:er förra säsongen och fick en tuff start med fyra förluster. Sett till att man även innan hade blandat en hel del i sin olika flickserier så kanske det inte var helt oväntat heller – jag tror att det blir en ny tuff säsong och att man kommer finnas längst ner med ett lag som Fristad t.ex.

Om vi kikar på konkurrenten IBF Linköping som för ett par år sedan hade en intressant 00-01 kull så har man under de tre senaste säsongerna kombinerat med Hjulsbro. Det resulterade i två vinster på fyra matcher under fjolårets inledning och hur långt räcker det iår? Överlag ser det ut som att de flesta tjejerna numera är registrerade i IBF Linköping där chansen till Allsvenskt spel finns som t.ex. Emelie Samuelsson redan haft. Iår då? en mittenplacering.

Gruppvinnare: IBK Lockerud Mariestad

Utmanare: Fröjereds IF & Jönköpings IK Ungdom

Poängligavinnare: Mira Markström, Jönköpings IK Ungdom

Tre spelare att hålla ögonen på:

– Alice Uutela, IBK Lockerud Mariestad

– Amanda Nehler, IBF Linköping

– Lovisa Bagge, IBK Linköping Ungdom

Grupp A

Grupp B

Grupp C

Grupp D

Grupp E

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar