JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Gruppgenomgång: ”Vi är de största fienderna”

För ett par dagar sedan fick sig E-gruppen en genomgång och nu har vi använt Skoghalls Vilma Andersson för att gå in än mer på djupet.

Precis som bloggen var inne på så blir det förmodligen ett tight skikt om man får tro Andersson också. – Jag tror att vår grupp kommer att vara väldigt jämn överlag. Men sett till tidigare säsonger i JAS och nu under försäsongen med lite nyförvärv hit och dit så tror jag att IBF Örebro utveckling, BKI sunnanå och Lillån IBK komemr att få det lite tuffare i botten, men däremot i toppen tror jag vi kommer se Hagfors IF Uddeholm, Västerås IBS och vi såklart;) Dock väldigt spännande med två nya lag (ihopslag av lag) som jag inte kan säga så mycket om, säger Andersson till bloggen.

Andersson som har ett år bakom sig i Karlstad, lyfter fram derbyt som den potentiellt tuffaste matchen. – Vilket lag som blir tuffast att möta tror jag blir Karlstad IBF då vi är dem största fienderna, ett derby är alltid ett derby.

Och även kring poängdrottningen är hon inne på samma spår – en tjej i Karlstad. – Vad jag har haft lite koll på sedan innan och min gamla kedjepartner så vet jag att Cornelia Arnesson i Karlstad IBF gärna gör mycket poäng per match så hon har nog stor chans att bli gruppens poängdrottning.

Om du skulle få önska en valfri värvning – vem och varför? – En valfri värvning från gruppen är väldigt svår att säga då jag inte har jätte koll på alla spelare, men jag vet att Karlstad gjort en riktgt het värvning från BKI Sunnanå/ GS86 och det är Saga Thorén som är en riktgt vass spelare och henne tror jag hade passat in riktigt bra i vårt lag!

Tittar man längre fram så tror inte bloggen att man hittar en potentiell favorit till guldet i den här gruppen. Dock finns det lag som kan ta sig långt. – Jag tror att våran grupp är väldigt stark sett till dem andra men att de flesta grupper är väldigt jämna. Sen är det givetvis vissa lag som är starkare än andra och sticker ut lite mer. Men om jag skulle säga att någon grupp är lite starkare än de andra så vet jag att de grupper med stockholmslagen brukar vara väldigt starka, Med tanke på att jag spelat i Stockholms serierna och jas med ett Stockholms lag tidigare.

Skulle du vilja förändra något med JAS? – Ingenting jag på rak arm skulle vilja ändra på med jas men tycker att den nya förändringen för i år med att vi 03:or på damsidan får ett till år är grymt!!

Andersson som är från Stockholm gör nu alltså sin tredje säsong i Värmland och efter att ha representerat Karlstad under fjolåret är hon nu istället klar för Skoghall. – Att jag tog beslutet att byta till Skoghall handlar till största del om min egna utveckling, då jag tror att jag kommer utvecklas mer i denna förening och fått lite andra förutsättningar. Då jag dels kommer få lira JAS med ett härligt gäng vilket är skitkul men också fått A-lagskontrakt där vi nu spelar allsvensk nivå vilket jag tror är ett bra steg för min utveckling.

Grupp E

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar