JAS-bloggen
Intervjuer

Styrkebesked i årets första cup: ”Tar med oss vinnarkulturen till serien”

Under helgen spelades Novab JAS-cup, cupen som senaste år växt ordentligt och numera innehåller ett startfält på 16 lag.

 Ett av lagen var Lindås som i sin trupp har en hel del nya spelare från bland annat Älvstranden. – Känslan att åka få iväg på cup var härlig. Flera nya spelare i laget och nya konstellationer gör att det blir extra kul. I och med året som gått med pandemin var man verkligen taggad att få åka iväg på cup igen, säger Carolina Peil till bloggen.

Gruppen man hade innehöll motstånd i form av Salem, Hagfors samt Västerås IBS. – Tankarna inför gruppspelet var blandade. Det var lag som jag aldrig mött tidigare så det var svårt att ha en uppfattning om dem vi skulle möta. Tänkte mest att det var roligt med nytt motstånd.

Gruppspelet blev ett styrkebesked där man vann tre reka matcher. – Tycker att vi genomför gruppen bra. 3 av 3 vinster är alltid bra. Målet är alltid att vinna alla matcher, samtidigt som jag vet att vi kan spela innebandy på ett bättre sätt än vad vi gjorde. Tycker att vi kan spela både smartare och mer taktiskt i många lägen. När man möter bra motstånd så gäller det att ta smarta beslut ute på planen annars blir man straffad och där tycker jag vi har lite att jobba på.

Kvartsfinalen blev mot ett relativt känt motstånd, nämligen Onsala. Där blev det vinst med 4-1. – Kvarten mot Onsala kändes som vi kontrollerade hela vägen. Det var egentligen inget speciellt som fällde avgörandet utan vi var det bättre laget och kunde hota på fler sätt än vad de kunde.

Semifinalen blev mot hemmalaget Lockerud, en målrik match man vann med 7-4. – Matchen mot Lockerud så tog vi många bra beslut och spelade bra innebandy också. Vi var effektiva i våra avslut och vi hade ett bra försvarsspel. Lockerud är ett duktigt lag och jag vet att de saknade några av sina tongivande spelare, om de hade varit med hade det blivit jämnare tror jag.

Finalen blev mot Hagfors, laget man slog i gruppen med 5-4. – Inför finalen mot Hagfors Uddeholm så hade vi en bra känsla. Det är alltid skönt att veta att man har slagit laget som står på andra sidan. Även om det var vi som hade pressen så tycker jag att det är ett mentalt övertag när man tidigare i cupen har slagit laget man möter i finalen.

Även finalen blev en tight historia. Samma siffror återupprepade sig och det var på nytt Lindås som vann och tog guldet efter sex raka vinster. – Det vi kommer ta med oss från cupen är självklart att vi gick därifrån obesegrade. Det är alltid starkt att vinna alla matcher i en turnering. Det ger en bra känsla och förhoppningsvis kan vi ta med oss den vinnarkulturen in i serien.

Lindås kommer iår spela i G-gruppen som innehåller enbart lag från Göteborg vilket inte varit scenariot senaste åren. – Vår serie består av lag från närområdet, så de vi ska möta har vi ganska bra koll på. Flera av lagen är jätteduktiga och det kommer bli många tuffa matcher. Våra chanser i serien är ändå bra, tycker jag. Vi har en hel del nya spelare och tränare så mycket handlar nog också om hur vi får ihop laget och spelet men hittills tycker jag det ser bra ut. Fast jag tror jag vi kan skruva på några saker för att det ska bli ännu bättre

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar