JAS-bloggen
Intervjuer

Sveriges potentiella förstakedja i U19-VM: ”Funkat bra från första gången”

Spelarna har precis kommit hem från helgens U19-läger på Bosön när vi börjar ta tempen på dem då det börjar närma sig VM.

En av de uttagna var Warbergs Filip Erheden som under säsongen tagit en större roll och haft en fast plats på två kedjor när Warberg blandat och gett lite. – För min del har det väl varit svängning säsong precis som för laget, blandas högt och lågt. Känns så både jag och laget har mycket kvar att ge vilket som känns positivt inför ett förhoppningsvis kommande kval. Precis som du säger så har jag haft en hel del speltid och fått en större roll. Tycker dock inte att jag presterat i poäng till den mån som jag vill vilket dock kanske är naturligt eftersom jag har spelat center i år. Sedan är de såklart speciellt i dessa tider, man saknar såklart verkligen vår goa hemmapublik, säger Erheden till bloggen.

Erheden har funnits med vid samtliga samlingar hittills för 02-03 kullen, en process han tycker varit bra. – Jag tycker att de har känts bra. Vi spelar bättre och bättre som både femma och lag för varje gång. Tycker att jag har ett bra självförtroende i landslaget och spelar med bra spelare som gör det lätt för mig.

Det var alltså fyra dagar på Bosön, torsdag-söndag som väntade i helgen. – Höga förväntningar har jag alltid och det tycker jag också att man ska ha. Det tycker jag också att lägret motsvarade vilket var kul. Det var både roligt och givande, precis som man förväntar sig.

Erhedens femma har varit en intakt sådan där han matchats med Oscar Johansson, Mattias Lövenfors, Emil Jacobsson och Hjalmar Hjorth genom alla samlingar. – Vi har spelat tillsammans samtliga läger och det har funkat väldigt väldigt bra redan från första gången. ”Ogge” och ”Lövet” är stabila där bak och levererar bollen framåt och ger oss andra tre möjligheten att fördriva ett anfallsspel. Där har vi Hjort som har ett avslut av klass och jag och Jacobsson försöker ge honom bollen i bra lägen helt enkelt.

Man spelade två internmatcher och Erhedens femma tillhörde det gula laget som förlorade lördagens match, men tog revansch och vann söndagens. – Ja precis som du säger så blev de en vinst och en torsk. Vi kom väl inte riktigt upp i nivå sett över 45 minuter i första matchen men repade oss bra till den andra matchen där vi gör en solid insats över 45 minuter.

Om du ser till helgen, vad tycker du att ni som lag fick med er att bygga vidare på?

– Jag tycker att vi sätter vårt grundspel på ett bra sätt vilket bordar gott inför framtiden. Sedan fick vi även känna på lite detaljer såsom PP, Box och lite frislag för att få en grundtanke kring det.

När han får frågan om någon specifik spelare som tagit kliv de sista så lyfter han en av sina kedjekamrater lite extra. – Jag tycker att hela gruppen gjorde bra ifrån sig. En spelare som alltid imponerar på mig är Jacobsson, en grym tvåvägsspelare som täcker upp enormt för mig och de andra i femman men även kan producera på egen hand.

Det stora målet är ju självklart VM – vad tror du om Sveriges/era chanser väl där?

– Jag har extremt dålig koll på de andra nationerna men Sverige är väl som alltid vilket jag också tycker att vi ska va, en av favoriterna till Guldet och de känns som att vi i laget kommer närmare varandra och blir tajtare för varje läger som går så de känns helt klar positivt. Men självklart är det VM-Guld som gäller.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar