JAS-bloggen
Intervjuer

Jagade talangen har gjort sitt val – klar för storklubben: ”I mitt huvud har jag lika stor chans som alla andra att spela”

Sportexpressen hade sina aningar, men bloggen kunde under kvällen igår bekräfta helt att Emrick Wiggur är klar för en ny klubb till hösten - Storvreta IBK.

Regerande mästarna (jag ser dem som det då de vann senaste när det spelades en final), får alltså in en 02-back med meriter från RIG, Allsvenskan och U19-landslaget. Varför blev det just då Storvreta? – Processen gick egentligen ganska snabbt. När världens bästa klubb visade ett sådant intresse så var det inte så mycket att tänka på. Valet föll på Storvreta pågrund av deras väldiga proffsighet samt imponerande träningsanda. Det är en grupp, förening och tränarstab som är väldigt proffsiga i mina ögon, säger Wiggur till bloggen.

Wiggur har varit uppvaktad av en drös med klubbar i SSL och hunnit bekanta sig med föreningar som Kalmarsund och Växjö också. – Det jag har tänkt på när jag varit runt har egentligen varit att känna på hur den första känslan är och sedan hur magkänslan känns. 

Även om Storvreta tappar Mattias Samuelsson som deklarerat att det blir sin sista säsong så finns det en konkurrens i övrigt med Tobias Gustafsson, Filip Stenmark och någon av de yngre förmågorna som Janols/Backström, om vi förutsätter att alla blir kvar. Lägg där till ett par tunga namn på vänsterbacken som Nilsberth och Götz och ni förstår själva sitsen. – Att jag väljer Storvreta medför ju såklart konkurrensen och det är inget jag kan vara rädd för när jag gjort detta val. I mitt huvud så har jag lika stor chans som alla andra att spela förutsatt att jag presterar. Det motiverar endast!

Det var inte aktuellt med dubbellicens redan nu, sett till att möjligheten fanns? – Tanken angående dubbellicens osv har funnits lite svagt, men det har väl egentligen aldrig varit nära. Jag vill avsluta säsongen med RIG. 

Snart tre år avverkade på RIG, en resa och lärdom som ger de flesta otroligt mycket – dock finns det grejer att fortsätta utveckla under den nya resan. – Ifrån RIG tar jag med mig främst det sociala och de minnena. Ifrån innebandyplanen så tar jag med mig min utveckling i defensiven som jag främst fick när vi spelade allsvenskan och inte hade så mycket boll. Det är väl även det jag vill fortsätta att utveckla men även såklart att försöka anpassa mig till SSL nivån så snabbt som möjligt. 

Än råder det tveksamheter om säsongen kommer igång och det är utifrån ett senario C där man siktar på återstart i mitten av mars som gäller nu. Beskedet om detta kommer 1 mars och då får vi se om det blir spel – Vårat mål och våra chanser är desamma. Det är givetvis att vinna JAS-SM guld och kvala oss upp till allsvenskan igen.

Utöver det så finns det ytterligare ett mål med säsongen – ett U19-VM som förhoppningsvis ska spelas i slutet av april nere i Tjeckien om allt går som det ska. – U19 VM är såklart ett jättestort mål jag har och ser fram emot ett VM om det blir av och om man blir uttagen. Tänker dock inte så mycket på det nu eftersom att läget är som det är och man ej vet om det blir av.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar