JAS-bloggen
Intervjuer

Klar för ny klubb – men ångrar sitt förhandstips: ”Jag var antagligen helt fel ute”

Ett tips inkom till bloggen här i dagarna när det nere i Skåne var IB-silly hela vägen in i de sista timmarna.

Spelaren vi pratar om är Felix Lindblad, backen född 2003 som tillhörde Malmö när säsongen började. Ett Malmö som förra året kombinerade med Lomma, tog en andraplats vilket imponerade i mångas ögon. Resultaten la en viss grund inför året säsong. – Förväntningarna var kanske lite för höga då jag inte visste om att Smålandslagen var så duktiga som de var. Vi tappade många duktiga från Lomma som man direkt kunde se fattades, säger Lindblad.

Lindblad fick inför säsongen chansen att tippa gruppens utformning och trodde sig finna sitt eget Malmö med Höllviken i toppen bland annat, men ett lag som Växjö längre ner i tabellen. Nu har man bara hunnit spela ett par omgångar, men sitt till tabellen så är det omvänt scenario med Växjö i toppen och Skånelagen i mitten/botten. – Jag var antagligen helt fel ute. De hade några riktigt duktiga lirare men visst kan det förändras nu när man drar igång igen. Serierna samt träningarna har varit stängda nu i ett bra tag alltså kan vad som helst hända.

Hans eget Malmö hade en tuff inledning med tre raka förluster och hade svårt att nå upp i nivå. – Jag tror det beror på att vi inte kunnat spela ihop oss. Vi fick in ett par nya spelare samtidigt så tränar några med H3 laget och vissa tränar med det Allsvenska laget.

Lindblad är nu istället klar för konkurrenten Höllviken. – Av flera olika anledningar har jag valt att byta till Höllviken. Bland annat har jag några polare där samt att min bror spelar där och av honom har jag bara hört bra saker. Jag har även varit i kontakt med Höllvikens tränare under ett par månader vilket även gjort det mer intressant.

Om vi utgår från förbundets scenario och om säsongen drar igång igen så ska grupperna spelas klart i enkelmöten och det är därmed bara ett par få matcher att kunna prestera i för att nå en topp 4 som krävs. – Jag tror absolut att vi i Höllviken kan nå topp 4. Vi har många vassa målskyttar och en bra bredd som kommer utgöra att vi orkar hela matcher.

Vad vill du själv komma in och bidra med?

– Jag vill komma in och bidra som en offensiv försvarare där jag sliter i både det offensiva och det defensiva.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar