Karaktärslöst derby inledde säsongen: ”Tyvärr inte i samma nivå som föregående säsonger”

Som jag skrev på twitter så innehöll helgen en uppsjö av intressanta matcher och derbyn som startade säsongen.

Ett av lagen som kom till spel var Lillån IBK som förra säsong gjorde en mer än godkänd säsong där man skulle få spela playoff innan säsongen avslutade. Till året säsong har man en ny tränarstab och hunnit avklara en försäsong. – Förra säsongen i JAS blev bra tillslut. Vi hade ett väldigt bra lag på pappret och det visade vi även under matcherna. Tyvärr fick vi inte spela klart säsongen som jag o laget hade sätt fram emot länge. Att få spela ett Play Off och ha chans att gå hela vägen till festen hade varit en sjukt rolig upplevelse men tyvärr kom Corona i vägen. Jag tycker att tränarstaben ser riktigt bra ut. Väldigt ung, men ändå erfaren med tanke på att alla fyra har spelat själva i JAS så dom vet vad JAS handlar om och hur man ska gå till väga till bästa sätt. Försäsongen har varit väldigt tuff. Den har innehållit stenhård fys hela sommaren så vi skulle vara förberedda inför seriestarten. Vi gick in i hall ganska tidigt och vi har haft tid att spela ihop femmor och dylikt. Jag tycker framförallt att min femma som innehåller Axel Veress, Casper Johannes, Herman Svedberg och Henry Hertzman har hittat rätt nu. Det har gått bra på träningar samt träningsmatcher som vi har spelat så jag tror att denna säsongen kommer bli riktigt bra, säger Theo Saverstam till bloggen.

Premiären spelades mot IBF Örebro/Köping, ett derby som det dock känns som det tappat en del karaktär under de senaste åren. – Ja det stämmer tyvärr. Derbyna mot IBF är fortfarande speciella men tyvärr inte i samma nivå som förgående säsonger. Det kan bero på att man känner många utanför som kompisar och inte blir lika karaktärsmak. Men ett derby är alltid ett derby så det kommer alltid vara lite speciellt.

Hur löd matchplanen inför?

– Vi hade en tydlig matchplan inför matchen som jag tyckte att vi följde bra. Vi gjorde det svårt för dom samt att vi fick bra utdelning offensivt. Vi visste innan att att dom har några vassa spelare att hålla ögonen på vilket vi också gjorde riktigt bra.

Lillån fick en fin start och kunde vinna period ett med 0-2. – Första perioden var lite upp och ner. Första fem var lite ”känna på varandra” minuter och sedan får vi en tuff utvisning. Under den perioden var spelet lite halvdant men sedan fick chansen i powerplay och tog den och då tyckte jag att matchbilden förändrades. Sedan gör vi ett viktigt 2-0 mål ganska omgående vilket var väldigt skönt att gå in i pausvilan med.

Period två blev målrikare där Örebro även kunde skriva in sig i målprotokollet. Det var dock Lillåns unga nyförvärv Emil Carlsson som såg till att Lillån hade en 2-3 ledning efter 40 spelade. – I början på period två så kom IBF in i matchen, vi stod och sov lite och det utnyttjade IBF. Skillnaden mellan perioderna tyckte jag var intensiteten från våran sida. Vi var inte alls lika beredda och vi blev lite lata och bekväma. Dock kom vi tillbaka in i matchen i slutet av andra perioden och får in det viktiga 3-2 målet som vi tog med oss in i tredje perioden.

Tredje blev mer öppna spjäll där Örebro vid ett tillfälle bara var ett mål ifrån innan Lillån kunde punktera matchen i slutet. – I tredje blev matchen lite svängig och båda lagen gjorde varannat mål kändes det som så det blev lite nervöst men vi visar i slutändan att vi var det bättre laget för dagen och att spelare kliver fram i rätt lägen. Vi vinner matchen mycket pågrund av våran inställning under matchen samt att många levererar när det ska avgöras. Jag tycker framförallt att en kille som Emil Johannes kliver fram i denna match. Man känner alltid en trygghet när man vet att Emil är bakom en på plan och vaktar kassen vilket skapar en enorm trygghet bland oss utespelare.

Vad kan ni ta med er till nästa match?

– Vinst i premiären är alltid skönt. Att vinna första matchen på säsongen är alltid viktigt och självförtroendet i laget höjs efter denna vinst.