JAS-bloggen
Intervjuer

Toppmatch startar årets upplaga av JAS – vill ha revansch: ”Bjöd på några chanser som de förvaltade”

I veckan så drar årets JAS-serier igång vilket vi väntat länge på. Redan under morgondagen så spelas ett högintressant derby.

Team Thorengruppen är att av lagen som är först ut att börja lira. – Känsla är bra tycker jag, även fast vi inte haft så mycket träningar tillsammans så tycker jag det sett bra ut i spelet under Scandic, säger Elias Forsgren till bloggen.

Som han nämner så deltog man i Scandic Open i flertalet olika klasser där de flesta spelarna fick chansen i något av lagen. – Förberedelserna har varit helt okej, förutom Scandic så hade vi också en träningsmatch nu i helgen där vi fick nöta lite i formationerna och även lite powerplay.

Förra året så kunde Thorengruppen in i den sista omgången pressa RIG och till sist ta en andraplats där man missade förstaplatsen med en hårsmån. – Från fjolåret så tar vi med oss en hel del. Jag tycker att vi hade ett spel så funkade väldigt bra och vi hade framförallt en väldigt bra känsla i gruppen där alla kände sig inblandade. Tror det är väldigt viktigt om man vill lyckas som lag, så det är väll de vi ska försöka uppnå denna säsong också så ska det nog gå minst lika bra.

Man har dock flertalet tunga tapp födda 2001, bland annat Oliver Bodén, Marcus Eliasson och inte minst Axel Hjälm. – Precis, vi tappade ju nästan halva laget inför denna säsong där alla var väldigt tongivande i föra årets jas, men som du säger har vi också fått in en hel del nya spelare. De flesta är född 04a som jag tycker imponerande rejält under scandic, sen har vi också fått in en 03a vid namn Hugo Bertilsson som garanterat kommer vara en tongivande spelar i JAS denna säsong.

I premiären är det alltså ett derby i form av att man möter RIG direkt. – Inför RIG så är det bara positiva tankar, man har gått och längtat efter den här matchen är bra tag nu och det är riktigt skönt att säsongen äntligen ska dra igång. RIG är ju alltid de roligaste matcherna på säsongen så jag vet att hela laget är taggade.

Vad kommer krävas för tre poäng och vad blir nycklar?

– För tre poäng så kommer det krävas ett riktigt hårt slit från alla i hela laget, men också viktigt att vi inte bjuder på något alls för gör vi de straffar dom oss direkt. Det fick vi känna på under Scandic då vi bjöd på några chanser som de förvaltade, sen en riktig energi från bänken hela matchen igenom, men den är jag inte orolig över då det var på topp hela Scandic.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar