JAS-bloggen
Intervjuer

Debutant vill slåss om uppskjuten VM-plats: ”Något man fortsätter ha som mål framåt”

Förra helgen så samlades U19-damerna i Uppsala i första samlingen som ägde rum efter att beskedet kom att VM var uppskjutet.

En av de uttagna denna gången var RIG Umeås Thea Löfborg. – Såklart blir man väldigt glad, det är ju något man haft som en dröm sedan man var liten och något man forsätter ha som mål framåt, säger Thea till bloggen.

U19-VM blev som sagt uppskjutet ett år och det i sin tur leder till att man testar en hel del nya spelare, där ett par ”givna” spelare i mångas ögon inte var uttagna. Inget som man dock funderar överdrivet mycket på enligt Löfborg. – Nej de tror jag inte det är något man tänker på jätte mycket utan man fokuserar på det lägret som var nu och att prestera bra innebandy.

Vad hade du för förväntningar innan lägret?

– De förväntningarna jag hade var att de skulle bli riktig häftigt och kul att spela med så många duktiga spelare. Sedan var man ju även lite nervös för man har ju förväntningar sig själv också.

Löfborg matchades med Linnea Hammar, Nellie Öhgren, Ellen Hansson och Faluns Wilma Svedlund. – Jag tycker våran femma hade bra kemi både på träningarna och på matchen, vi hittade varandra bra och skapa många lägen. Vi hade bra rull i anfallsspelet men det enda som saknades var att sätta några bollar på matchen.

Man passade även på att träningsspela där man mötte Sirius SSL och vann med 5-2 till sist. – Jag tycker vi gjorde en väldigt bra match, lagets prestation blev bättre och bättre ju längre matchen gick, i början av matchen hade Sirius  ett lite mer grepp på oss men ju längre de gick så tog vi över och i sista perioden så var vi de bättre laget.

Vad känner du själv att du visade upp som gör att du kan vara aktuell för en fortsättning?

– Jag skulle säga att jag alltid gick in 100% i alla situationer, i både försvarspelet närkampsspelet och tog mycket initiativ framåt för att bidra offensivt med att femman skapa målchanser .

Var det någon du inte hade sett så mycket tidigare som du var imponerad av?

– Jag tycker det var många duktiga spelare med och att alla spelare bidrog med sina styrkor och egenskaper till laget.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar