JAS-bloggen
Intervjuer

Tillbaka efter ettårig sejour hos konkurrent: ”Ett upplägg jag inte kunde tacka nej till”

Att det rör på sig på spelarfronten är en självklarhet, men det finns även flera tränare som gjort klart med nya klubbadresser.

Victor Edberg valde inför den här säsongen att byta tränarbänken i Täby mot Bele Barkarby. Väl där så vann man sin grupp och innan säsongen avslutades så hade man alltså ett playoff att se fram emot som aldrig blev av. – En väldigt rolig säsong! Gruppen och jag klickade relativt omgående och de var väldigt mottagliga för den typ av innebandy som jag vill spela. Att många duktiga spelare med stor potential krigade om speltid gjorde att vi kunde hålla kvalitén uppe under större delen av säsongen. Men trots konkurrenssituationen så påverkade det inte stämningsläget inom laget, så, från min sida, går det inte att säga annat än att vi har haft väldigt roligt tillsammans. Resultatmässigt kan jag inte klaga heller, bortsett från några enstaka prestationer så kändes förstaplatsen aldrig hotad. Sen blev det, precis som för alla andra, ett extremt tråkigt avslut. Givetvis går människors välbefinnande före och förbundet gjorde helt rätt i att avsluta säsongen. Men det kändes som vi hade börjat växlat upp inför play-off och jag tror inte jag sticker ut hakan allt för mycket om jag säger att vi hade gått hela vägen till Innebandyfesten. Med den känslan känns det tungt att säsongen fick det avslut som den fick, säger Edberg till bloggen.

Men sejouren blev bara ettårig då han nu istället är tillbaka i Täby. – Egentligen var planen att fortsätta minst ett år till med Bele, men Täby hörde av sig under våren och efter många samtal och möten så presenterades ett upplägg som jag kände att jag inte kunde tacka nej till.

Sist Edberg var i Täby så hade han en stark 00-kull med många starka pjäser att nyttja. Spelare som Liam Perry, William Almlöf och Linus Kollberg bland annat. Nu är det istället ett nyare gäng där man är i en liten annan sits. – Målsättningen är att vara med och utmana om en av platserna till play-off och även innebandyfesten. Vi har en stark 04-kull som kommer upp och det finns redan duktiga både 02or och 03or att tillgå, så jag tycker att det ser spännande ut!

I Stockholm och även överlag är det ju många föreningar som presenterar satsningar mot JAS och som vill satsa och gå ut hårt. Hur tycker du innebandyn och kvalitén står sig i Stockholm?

– Min utgångspunkt är att JAS är till för de spelare som kommit längre i sin utveckling ska mäta sig mot spelare som befinner sig på en likvärdig nivå. Ur den aspekten är det alldeles för många lag som anmäler sig för att spela JAS, vilket gör att kvalitén sjunker och det påverkar i sin tur spelarnas utveckling negativt.

Med nuvarande upplägg hade jag hellre sett att färre lag anmälde sig för att höja kvalitén, men samtidigt har jag full förståelse att väldigt många lag vill spela JAS. Speciellt eftersom den blivit så upphaussad de senaste åren med väldigt diffusa rankinglistor och dylikt. Spelar du inte JAS så finns du inte, typ.

I och med att det ger en inkomst till förbundet så tror jag inte de vill minimera antal lag heller. Men för att ”mötas halvvägs” skulle JAS-serien kunna delas in i två gruppspel, inleda med nuvarande serieindelning men spelad som enkelserie. Lag 1-4 går till ”A-slutspel”, resterande lag till ”B-slutspel”. Därefter blir det ett nytt gruppspel med dubbelmöten där två grupper slås ihop, A och B, C och D osv. Efter det spelas play-off som det görs i dagsläget. Ett sådant upplägg tror jag skulle gynna de flesta lag för att fler matcher skulle bli mot jämbördigt motstånd.

Nu när du kommer tillbaka, vilka områden vill du börja prioritera och förbättra?

-Jag vill få fart på målproduktionen, så att implementera en spelidé med offensivt fokus ligger högst på listan.

Försäsong och liknande, hur ser den ut och planeras?

– Om jag ska vara ärlig så har jag inte full koll på vad som är bestämt eller inte, men jag vet att vi har bokat in ett läger i Uppsala. Sen kommer vi garanterat att spela ett par träningsmatcher och det skulle inte förvåna mig om det även blir en eller två cuper utöver det.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar