JAS-bloggen
Intervjuer

Uppstickare presenterar spelare: ”Har visat framfötter”

I Stockholm finner vi ett lag som går något under radarn, men som har ett ungt och intressant lag.

Det är Sköndals IK vi pratar om på damsidan där man nu har presenterar ett par spelare till sin verksamhet. En av dem är Tilde Monrad som lämnar Huddinge och ansluter och som kan bli aktuell för JAS. – HIBS valde att slå ihop med HIK 20/21 vilket gav mindre möjligheter för mig som spelare att utvecklas. Sköndal hade dessutom visat framfötter i seriespel och cuper och lät som ett bra alternativ sedan långt tillbaka då de hade en mindre trupp som skulle leda till mer matchtid för mig, säger Monrad.

Monrads sejour i Huddinge blev bara ettårig dit hon kom från Älvsjö, men att återvända till Älvsjö var inget alternativ. – Älvsjö var inte ett alternativ för mig, min åsikt är att om man vill satsa ska man ha möjlighet till det även om man inte gör målen. Och vad jag upplevde sista året i Älvsjö så fick jag inte det, därför vill jag inte återvända förens en stor skillnad skett i laget och klubben.

Sköndal gjorde ju bra resultat under säsongen, hur bra koll har du på laget?

– Hade rätt så bra koll på deras ”04a lag” eftersom vi mötte dom i seriespelet, men det laget jag kommer till är en blandning av spelare i alla åldrar vilket jag inte hade en aning om då man från utsidan bara får höra om Roos tvillingarna. Men laget har många olika styrkor allt från fart till sammanhållning vilket är jätteroligt att vara en del av.

När Sköndal presenterade Monrad så skrev dom att det var en spelare som var användbar på flertalet olika positioner, men får hon önska själv så hamnar hon längre ner i planen. – Om man ska kolla på vart mina styrkor kommer fram klarast är det på backpositionen, då jag inte tillåter bollen framför vårt mål.

Vad vill du helst utveckla?

-Jag har styrkan men jag skulle vilja ha bättre kondition. Sköndal är ett spelade lag därför skulle jag också vilja utveckla vart jag sätter mina passningar och skott.

Om vi tittar på JAS, vad tror du ni kan prestera och nå för resultat under säsongen?

– Själv ser jag mig inte som en del av JAS-laget och har inte så bra koll på vilka spelare som kommer spela där nästa säsong. Men om man utgår från hur det har gått tidigare tror jag att Sköndal nu vet vad JAS innebär och kommer anpassa sitt spel och jobba på vad som kan utvecklas. Med andra ord kommer det gå bättre.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar