JAS-bloggen
Intervjuer

Nyförvärvet vill se dem utmana lokala konkurrenter: ”Kvalitéer att ta oss till playoff”

Örebro är ett distrikt där övergångarna duggat tätt här efter avslutad säsong där framförallt ett lag ligger i framkant.

Edvin Bäck, den gångna säsongen i IBF Örebro Ungdom, målvakt i laget som gick starkt ända tills det tog slut. – Vi hade en rätt så bra säsong  i jas, mycket gick som vi tänkte oss men vi hade även några knackiga presentationer i några få matcher. Vårt mål var att ta oss till Innebandyfesten vilket vi trodde starkt på och vi tog oss också till play-off  innan det abrupta slutet på säsongen, säger Bäck till bloggen.

Han tar nu istället kliver över till ÖSK Innebandy, tidigare ÖSK Ungdom som nu gått ihop med Örebro FBC och har därmed en division 1 plats nästa säsong också. – Jag byter till ÖSK för att jag tycker verksamheten verkar vara bra uppbyggd och för att det är en målinriktad förening. Det finns även en långsiktig planering och satsning. Det ska även bli roligt att testa på spel i division 1.

Bäck är inte ensam utan tre andra spelare har gjort samma val i nuläget och man ser klart starkare ut och kan kanske utmana IBF Örebro och Lillån denna gången. – Jag tror absolut att vi kommer utmana de andra lagen i serien. Dels på sikt, men förhoppningsvis redan denna säsong. Det ska bli spännande att se hur laget presterar.

För lagets del, vad hoppas du på i JAS-spelet att ni kan prestera och uppnå?
– Vi har ett lag med många bra spelare och en bredd, så vi har absolut kvaliteter att ta oss till play-off. Detta är ju mitt sista år i jas så jag hoppas ju givetvis att vi går hela vägen till festen.

Vad känner du för egen del att du har som mål och vad vill du utveckla?
– Mitt mål med säsongen är att vara en spelare som dom andra i laget kan lita på, att bidra med ett lugn, en trygghet och stabilitet i kassen. Att jag gör mitt jobb som keeper helt enkelt.

Foto: Anna-Karin Lindholm.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar