JAS-bloggen
Inför match

H2H med Lassar/Sääker: ”Vi som kommer styra matchen”

Precis som på HJ-sidan så väntar det även ett derby på DJ-sidan under kvällen. Det är Hagunda som återfinns i gruppens nedre skikt, som tar emot topplaget Sirius på hemmaplan. Hemmalagets Celina Lassar och gästernas Filippa Sääker säger såhär inför matchen.

Om ni ser till er senaste match, vad kan ni ta med er från den?

Celina: Jag kan ta med att jag gjorde allt jag kunde och är nöjd över min insats jag gjorde , jag hade humöret uppe och peppade laget ända till slutet.

Filippa: Det var en otroligt jämn match mot Västerås. Vi tog tre poäng för att vi är otroligt starka framåt och har byggt upp en bra energi och vilja inom laget, det kommer vi ta med oss till matchen mot Hagunda.

Sett till tabellen så kan ju bara detta egentligen sluta på ett sätt. Hur ser ni själva på matchen inför?

Celina: Har inte kollat på tabellen så mycket när jag är ny i laget och har många träningar och matcher på veckorna.

Filippa: Vi ligger 2:a i tabellen och det är i toppen vi vill och ska ligga. Målet med säsongen är innebandyfesten vilket betyder att varje match är viktig och alla poäng. Vi är medvetna om det och kommer göra allt för att vinna oavsett vad tabellen hade visat. Men enligt tabellen ska vi vinna över Hagunda.

Vad för nycklar kommer i ert egna spel bli vitkigt för att ha chansen till poäng?

Celina: Att våga utmana sig själv att våga göra vissa förflyttningar och våga slänga sig, och att inte ge up och alltid försöka släppa in så få mål som möjligt.

Filippa: Nycklarna till tre poäng tror jag kommer vara tålamod och noggrannhet. Att tappa boll eller göra misstag tror jag kan vara farligt i denna match. Därför kommer vi vara noggranna och hålla oss till vårat spelsystem. Det är vi som kommer styra matchen genom vårat spelsystem.

Vem i laget kliver fram och agerar matchvinnare?

Celina: Som sagt jag är ny i laget så har inte kollat på de jätte mycket just. men jag tycker nog Isabella Kumlin.

Filippa: Vårat lag just nu är otroligt starkt. Backar som är grymma i försvaret. Otroligt bra målvakt och starka forwardspar. Men om man kollar poängligan finns det chans till att Emma Åsberg och Telma Carlsson avgör. Men det är svårt att säga det finns alltid någon som överraskar.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar