JAS-bloggen
Okategoriserade

Profilerna tippar SM-guldvinnare i HJ-JAS

Vi låter ett gäng innebandyprofiler runtom i Sverige tippa en slutsegrar i HJ-JAS för året säsong, där det är ganska samstämmigt överlag. Snart kommer även profilernas tippning av DJ-JAS!

Emil Nilsen, SSL-spelare i Jönköpings IK samt A-landslagsspelare.

  • Jag tror att Falun tar hem guldet i år. Känns som att dem har bra ledande killar i Lundmark, Ruud och Kalentun. Men även duktiga killar som tidigare kommer från Ledberg som Engström, Hemmingberg och Demir!

Ted Wikström, tippningsorakel, Innebandyfantast och insatt i IK Sirius IBK.

– Segrare i JAS Elit-cup i storartad stil, många kvar från förra årets succélag och nu förstärkt med ytterligare starka namn, så är allas blickar på Dalarna denna säsong. Till skillnad från en del andra föreningar så tillåter Falun sina SSL spelare att spela JAS vilket är mycket glädjande, och kommer såklart också betyda ett samspelt lag.

Nicklas Hedstål, tidigare tränare i Pixbo, AIK och Salem, numera i Schweiziska Zug.

  • Falun. Sveriges bästa lag på juniorsidan. Enda som kan vara lite stökigt för dom är om ssl-slutspelet krockar med JAS-festen..

Marcus Magnusson, driver FBIplay podcast, kommenterar SSL och insatt i FBI Tullinge.

  • Falun. I och med att Faluns JAS fungerar lite som RIG med en skola med talanger bakom sig så känns dom heta på förhand. Lägg där till värvningen av Ruud från Örebro samt SSL-spelare som Lundmark och Kalentun så är dom skyhöga favoriter enligt mig. En silverplats förra säsongen blir till guld denna gång, OM dessa spelare finns med på resan.

Fabian Karlstén, tränare i Allsvenska Hagunda IF samt meriter som distriktslagstränare.

  • Jag tror att Falun vinner jas denna säsong. Dom har seriens bästa radarpar i Lundmark/Ruud. Förra säsongen hade Rig Umeå bäst radarpar i Wettergren/Ahrén och det gick ju då hela vägen. Det som blir avgörande är ju om Falun kommer ha möjlighet att använda sig av sina SSL spelare i tillräckligt stor utsträckning. Bubblare till segern Sundsvall, Thoréngruppen, Nykvarn.

Henrik Jitelius, tidigare tränare i Vendelsö-JAS, numera ansvarig för Stockholms F03-stadslag.

– Vinnare: IBF Falun Ungdom, Utmanare: Sundsvall, Frågetecken: RIG. Blir väl inget överdrivet roligt tips men IBF Falun kommer vara skyhöga favoriter att vinna detta, var nog många år sedan som det fanns en lika solklar favorit. De städade av JAS elit cup i Örebro tämligen enkelt, där många av de tippade topplagen i varje JAS serie deltog.  Spetsen i Kalentun,Lundmark och Ruud, men även några riktigt bra spelare i 02 backen Charlie Engström samt målvaktslöftet Malte Danielsson. Utöver det har Falun även fått in Melker Hemmingberg som vann poängligan i sin JAS grupp förra året. Även nyförvärvet Samuel Dahlvberg Demir är hyperintressant. Vill även slå ett slag för min gamla adept Leo Sagmander Kjell, en underskattad 03 tvåvägs forward som kombinerar fantastisk teknik och fysik, kanske en av de skickligaste defensiva forwardsen i 03-kullen. Frågan är vilka som ska rubba Falun när det väl gäller? Sundsvall känns som det lag som har störst möjlighet att hota Falun och eftersom att de spelar i samma grupp blir det högintressanta matcher, sen en annan notis, går RIG till festen i år? Det blir intressant!

Marcus Pontusson, rightback i Karlstad, tidigare Örebro IBF och Hagfors IF.

  • Falun kommer nog ha goda chanser att ta hem det om det inte krockar för mycket för de SSL spelare som finns i truppen. Bubblare i Sundsvall Fbc och Karlstad IBF

Hampus Ahrén, tidigare RIG-elev med flertalet SM-guld och numera SSL-spelare i Storvreta.

  • Tror RIG Umeå vinner guldet, en jämn final mot Falun så tror jag att Rig vinner en målsnål match med 2-1.

Martin Stolt, U19-meriterad och numera SSL-målvakt i Visby.

  • Det superfuskiga gymnasielaget RIG kommer att vinna. Ytterligare ett SM-guld för klubblag till troféskåpet.

Adam Nilbrink, U19-meriterad och numera i Allsvenska Hagunda.

– Jag tror på Falun. Ett gäng med bra bredd och farligt vass spets. Blir ruggigt svårstoppade.

Erik Enoksson, huvudtränare i Floda IBK och innebandyprofil i Göteborgsområdet.

– Jag tror att i slutet av säsongen så är det få lag som kommer kunna jämföra sig med Faluns spets och bredd. I skymundan utav deras stjärnor finns en enorm bredd som till vardags spelar i division ett. De är spelare som är vana att vinna och dessutom gör allt för det. I mina ögon blir Melker kanske det största utropstecknet i Falun!

Efter Falun känns det väldigt vidöppet, jag tror att Lerum kommer kunna hota och ta sig till festen. Man har förstärkt målvaktssidan vilket känns som nyckeln till att ta sig till festen, det som ligger på minuskontot för Lerums del är väl att ledarstaben blivit lite svagare.

Birk Sollenius, spelande rightare i Salem, tidigare i Wibax.

-Först och främst kommer jag alltid att tro på min egen förening Salems IF som består av ungefär ett halvt allsvenskt lag. Förutom hjärtetipset med oss så säger jag Falun med framförallt Lundmark och Ruud i spetsen. Till sist ska väl aldrig RIG räknas bort. Men summa kardemumma tror jag Falun.

Ludwig Bengtsson, innebandytränare från Varberg, numera assisterande i FBC Lerum.

– Slutvinnare i Juniorallsvenskan 2019/2020 blir IBF Falun.

Kreativiteten är signumet Faluns spelartrupp besitter i årets upplaga. Det var längesedan det var så tydligt att en förstafemma kommer att bära hela laget på sina axlar till final. Det enda motståndet Falun kommer att ställas inför är sina egna skallar. Om man pallar trycket och förväntningarna utifrån så skal det krävas ett ”miracle on ice” att slå dessa giganter.

Henrik Jansson, redaktör på Innebandymagazinet.

-Har utnämnt Falun till den stora guldfavoriten i vår stora JAS-tippning. Även utan SSL-spelarna, om de inte skulle bli så delaktiga, har de en otroligt fin trupp på pappret och ska vinna gruppen. Skulle de sedan få tillgång till SSL-spelarna i slutspelet, vilket de åtminstone fick i fjol och borde kunna få igen, blir de ostoppbara.

Oskar Domberg, centerpjäs i Mullsjö AIS och tidigare U19-landslaget och RIG.

-Jag tror att RIG Umeå Kommer att vinna jas detta år. Anledningen är för att en tredjedel i laget har två raka guld i turneringen vilket ger en god vetskap i vad som krävs. Den aspekten kombinerat med ett resterande lag som är väldigt spännande och fyllt av kvalité kommer leda RIG till guld.

Karl-Johan ”Jojjo” Ahlroth, SSL-spelare i Växjö med landslagsmeriter.

– Jag säger Nykvarn. Finns mycket talang som kommer upp därifrån och ser inte att de ska sluta.

Erik Oweling, backpjäs i Allsvenska Djurgården.

– Säger Falun då, deras gymnasieskola verkar locka många unga duktiga spelare från hela Sverige + att man har några gubbar som spelar med herrlaget, en sådan trupp ska absolut gå till slutspelet och har förutsättningarna att nå hela vägen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar