JAS-bloggen
Intervjuer

Tufft slutspel satte spår i finalen: ”Vi saknar orken”

Förra helgen avgjordes den klassiska JAS-elitcup nere i Örebro där startfältet var starkt i denna upplagan.

Sundsvall åkte ner till Örebro med ett gäng som inte hade tränat så mycket ihop, men som är en stark stomme. – Vi har inte tränat så många gånger hela laget eftersom vi spelar i lite olika lag annars men vi känner ändå varann bra. Hade ett gäng matcher i Umeå för några veckor sedan, säger Joel Vågeteg till bloggen.

Man lottades in i en grupp tillsammans med Stenhagen, Lockerud och Åkersberga. – Stenhagen känner vi ganska bra, har mött dem ett gång gånger och har haft lite svårt med dem så det var skönt att slå dem. Kul att möta lite nytt motstånd i form av Lockerud.

Man inledde med att möta Stockholmslaget Åkersberga, där det blev en tight 3-2 seger, men där siffrorna inte säger allt om matchen. – Vi släpper båda kassarna slarvigt med typ 20 sekunder kvar så det var lite onödigt. Hade kunnat satt dit lite fler bollar också men det var lite ofokus i avslutningslägena.

I match två som väntade dagen efter så kunde man enkelt besegra Stenhagen med stabila 6-1. – En stabil och bra match mot Stenhagen där vi fick lite mer utdelning på anfallsspelet.

Man avslutade gruppen med att besegra Lockerud med 5-2 och därmed vinna gruppen på maximala nio poäng. – Överlag ett bra gruppspel där vi spelar ett bra uppställt försvar och vi spelar ett rörligt anfallsspel och skapar mycket lägen, men fick lite dålig utdelning.

Lottningen såg till att man på nytt mötte Stenhagen i åttondelen där man vann på nytt och ställdes mot Tillberga/Skälby i kvartsfinalen. – Vi sa väl att vi var tvungen att höja oss en nivå till eftersom motståndet blir betydligt tuffare.

Det blev en straffvinst och i semin när man ställdes mot Nykvarn så skulle det återigen avgöras på straffar. – En jämn match där jag tycker Johannes i målet avgör för våran del med fina räddningar.

Finalen blev inte helt oväntat mot Falun, laget som i mångas ögon är den solklara SM-guldvinnaren iår. Förlust med 3-0 där man aldrig orkade hela vägen. – Tycker vi saknar orken samt att vi inte riktigt kommer in på insidan på dem och får dem riktigt vassa lägena. Var lite avvaktande  och hade lite för mycket respekt i första perioden vilket också gjorde att vi släppte tre bollar.

Vad tycker du ni kan ta med er från cupen och bygga vidare på i fortsättningen?

– Vi tar med oss att vi står oss bra mot riktigt bra lag och för många matcher där vi har mycket boll och spelar bra egentligen hela helgen.

 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar