JAS-bloggen
Intervjuer

Centerpjäsen redo för tuff konkurrens: ”Alla är ju med där av en anledning”

För snart en vecka sedan så presenterades U19-truppen för killarna till Finnkampen.

En av de uttagna var Oliver Windfeldt, Helsingborgs centerankare som även fanns med på Bosön under våren och som har hunnit förbereda sig sedan dess. – Jag har kört på som vanligt med laget. Där har vi jobbat mycket på våran kondition och styrka. Sen har det blivit en hel del klubba boll, men inget utöver det vanliga, säger Windfeldt till bloggen.

Vågade du hoppats på en plats innan?

– Finns extremt många duktiga 01:or så visste att det skulle bli hård konkurrens men gjorde en hyfsat bra första säsong i ssl så det är klart man hoppats att man ska ta en plats. Att få slänga på sig landslagströjan och få representera sverige är något av det största man kan göra inom innebandyn.

Windfeldt går ju center som sagt, en position där han kommer konkurrera med namn som Nils Kero, Rasmus Carlsson och även Oscar Magnusson som enligt rapporter kan vara tänkt som center efter att ha spelat det på Bosön. Utöver det så kan också Filip Eriksson och Wille Knuthas nyttjas som centrar. – Som jag nämnde innan så är konkurrensen jätte tuff och alla som är med är där av en anledning. Jag ska försöka bidra med mina styrkor offensivt såväl som defensivt. Ta för mig i det fysiska spelet och förhoppningsvis även bidra med lite poäng.

Man kommer hinna ett par träningar, men framförallt är det ett dubbelmöte mot Finland som står på agendan om drygt 1,5 vecka. – Har inte superkoll på Finland men lär bli tufft som vanligt. Dem spelar ju oftast en väldigt springande innebandy. Förhoppningsvis blir det två tuffa matcher där vi får se oss hur vi står oss mot topp-motstånd.

Det finns ju mycket skills i många av spelarna. Ser du någon som du själv hade funkat extra bra ihop med? – Alla i laget är skickliga spelare så för mig spelar ingen större roll.

Sverige kommer ju från ett silver i våras och för tredje gången i rad så missade man guldet. En del kritiker har sagt sitt och självklart finns det alltid ett resultatfokus i centrum när det vankas landskamp. – Klart där är press på svenska u19 landslaget det är det alltid. Vi är många i truppen som brukar ha mycket förväntningar på sig, så tror många är vana vid att spela under press. Därför bör vi växa av det.

Foto: Nisse Nilsson.

 

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar